ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του νέου Οσίου Της, Δανιήλ του Κατουνακιώτου (1846-1929), το οποίο κατέταξε στο Αγιολόγιό Της στις 9 Μαρτίου 2020.  

Η τοπική μας Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, στολίζεται με ακόμη έναν Άγιο, αφού ο Όσιος Δανιήλ κατήγετο, εκ πατρός, από την Ιστιαία. Είχε στενό πνευματικό σύνδεσμο με τον Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλέξανδρο-Ανδρόνικο Μωραϊτίδη και με το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, επειδή Δανιηλαίοι πατέρες φιλοτέχνησαν της εικόνες του τέμπλου του Ι. Ν. του Οσίου Ιωάννου, ο ίδιος ο Όσιος Δανιήλ έγραψε τον Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Ιωάννου και ο υποτακτικός του, Μοναχός Ιωάννης Δανιηλίδης, συνέταξε Χαιρετισμούς προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου, τους οποίους το Ιερό Προσκύνημα εξέδωσε προσφάτως. 
 
Έτσι, φέτος στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου θα εορτασθεί πανηγυρικά η μνήμη του Οσίου Δανιήλ σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:   Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7μ.μ. ο Μέγας Εσπερινός, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7π.μ. ο Όρθρος, η Αρχιερατική χοροστασία και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

  Μάλιστα, θα τεθεί για προσκύνηση ιερό απότμημα εκ των ιερών λειψάνων του Οσίου Δανιήλ, προς αγιασμό των φιλαγίων προσκυνητών.

Written by 

Related posts

Leave a Comment