ΕΠΣ Εύβοιας: Επιστολή στην ΕΠΟ για τα πυρόπληκτα σωματεία.

  • Με επιστολή της στην ΕΠΟ η ΕΠΣ Εύβοιας ζητάει από την ομοσπονδία την οικονομική και όχι μόνο στήριξη των πυρόπληκτων σωματείων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε πρόεδρε,

Με κομμένη την ανάσα όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες, τις δραματικές εξελίξεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

Η άλλοτε καταπράσινη Εύβοια εδώ και μία εβδομάδα, καίγεται ανεξέλεγκτα από τη μία άκρη στην άλλη, παραδομένη κυριολεκτικά στις φλόγες.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, μόνο εφιαλτική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα πύρινα μέτωπα ακόμη και σήμερα σαρώνουν δάση, καλλιέργειες και χωριά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για κατάσβεση.

Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας μας, αφού η φωτιά στην Εύβοια έχει κατακάψει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 550.000 στρέμματα δάσους, κατοικίες και καλλιέργειες, ενώ τα χωριά εκκενώνονται το ένα μετά το άλλο.

Το μέγεθος της καταστροφής δεν περιγράφεται με λόγια.

Οι εικόνες από μόνες τους αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα και η καταγραφή των συνεπειών αναμένεται να γίνει με τα πιο μελανά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία.

Οι επιπτώσεις ανυπολόγιστες σε όλους τους τομείς.

Τα μέσα βιοπορισμού των κατοικιών της περιοχής ήταν το δάσος (ρητινοκαλλιέργεια), η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός.

Δυστυχώς χάθηκαν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη.

Οι νέοι της περιοχής που αγαπούν και αγωνίζονται για τον τόπο τους, θα παραμείνουν χωρίς δουλειά και πολλοί από αυτούς ίσως να τον εγκαταλείψουν στην προσπάθεια τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην περιοχή της βορείου Ευβοίας έχουμε 22 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά και οι περισσότεροι νέοι είναι ποδοσφαιριστές.

Είναι αυτοί, που με τους άλλους συμπολίτες μας αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, για να σώσουν τον τόπο τους.

Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους περισσότερους καθώς και με τους παράγοντες της περιοχής και γνωρίζουμε την αγωνία και τους προβληματισμούς τους.

Το ποδόσφαιρο στο νομό μας δυστυχώς δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά.

Με καμένα γήπεδα, χαμένες περιούσιες, ανέργους και χωρίς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών και παραγόντων, δυστυχώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από όλους τους φορείς του αθλητισμού σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία να παραμείνουν οι νέοι στα χωριά τους και στον αθλητισμό και να στηριχθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι παράγοντες για να κρατηθούν τα σωματεία ενεργά.

Να τους ενθαρρύνουμε και να τους δώσουμε κίνητρα και διαβεβαιώσεις για να μην εγκαταλείψουν.

Έχει αρχίσει η αγωνιστική περίοδος, οι περισσότερες Ενώσεις έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για τα νέα πρωταθλήματα και η Ένωση μας ευρισκόμενη στη δυσκολότερη θέση, έχει αναστείλει τις κληρώσεις και την έναρξη των πρωταθλημάτων της, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε τη διάρκεια.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι αισιόδοξα και μας έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα.

Παρόλο που διοργανώνουμε από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του νομού μας, θα καταβάλουμε από την πλευρά μας, κάθε δυνατή προσπάθεια.

Για να υπάρξει συνέχεια στο Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ζητάμε άμεσα από την ομοσπονδία σας να στηρίξει οικονομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορεί τα πυρόπληκτα σωματεία μας, αλλιώς θα αναγκαστούμε όλοι να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας.

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία, που οι ποδοσφαιριστές μας και οι παράγοντες στους δήμους ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ και ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ, έμειναν χωρίς περιουσίες, χωρίς δουλειά, κάηκαν γήπεδα και καταστράφηκε ο τόπος τους, τα σωματεία έχουν ανάγκη αυτή τη στήριξη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Με την ελπίδα ότι θα τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια και την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά και άμεσα στο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας.

Written by 

Related posts

Leave a Comment