Σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνοπτικά οι θέσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος:

– Η διερεύνηση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών είναι το πρώτο – ηθικής τάξεως – βήμα της ανασυγκρότησης.

– Η πλήρης, γρήγορη και απλή διαδικαστικά αποζημίωση των πληγέντων είναι η στοιχειώδης οφειλή της Πολιτείας στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι με αποτελεσματικότητα.

– Τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα και το δάσος πρέπει να ξεκινήσουν «χτες». Με έμπειρα επιστημονικά μάτια, αλλά κυρίως με τις τοπικές αρχές και τους ανθρώπους των χωριών που ξέρουν τον τόπο τους «πόντο πόντο».

– Απόλυτη ανάγκη η ειδική μέριμνα για τους ρετσινάδες. Ουσιαστικές αποζημιώσεις σε όλους, συνταξιοδότηση στους πιο μεγάλους και εργασία μέσα στο δάσος για τους υπόλοιπους.

– Απαιτούνται ειδικά ανακουφιστικά και αναπτυξιακά μέτρα σε κλάδους όπως η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ο Τουρισμός, η μελισσοκομία.

– Είναι η στιγμή να αποφασιστούν μεγάλα στρατηγικά έργα οδικής διασύνδεσης, που μαζί με την παράκαμψη της Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών, θα βγάλουν τη Βόρεια Εύβοια από την απομόνωση. Ζητούμε έργα όπως οι σήραγγες του Αγίου στο τμήμα «Ψαχνά – Προκόπι» και για τον άξονα «Πευκί – Αγία Άννα».

– Συμμετέχουμε με συνεργατική διάθεση στην επιτροπή ανασυγκρότησης με τον καλό φίλο Σταύρο Μπένο. Μια εθνική πρωτοβουλία που πρέπει να οικοδομηθεί με «από κάτω προς τα πάνω», μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά και Β´ βαθμού, και με πρώτη ύλη τις ανάγκες και τα όνειρα της τοπικής κοινωνίας.

Written by 

Related posts

Leave a Comment