Κοροναϊός – Τρομάζει η αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία.

  • Ο κοροναϊός δεν λέει να υποχωρήσει, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις στα νοσοκομεία προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Ο κοροναϊός επιμένει, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα νούμερα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι η συνεχής αύξηση των εισαγωγών, αλλά και των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία της χώρας πιέζοντας ελαφρώς προς το παρόν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων αποτυπώνεται πλέον και στις ημερήσιες εισαγωγές, οι οποίες από τις 30 που ήταν στις 3 Ιουλίου, ανήλθαν στις 85 στις 11 Ιουλίου, στις 122 στις 16 Ιουλίου, αυξήθηκαν περαιτέρω στις 196 στις 27 Ιουλίου και στις 10 Αυγούστου άγγιξαν τις 246.

Κοροναϊός: Η πορεία των διασωληνώσεων

Σε ό, τι αφορά στις διασωληνώσεις, την 1η Ιουλίου ήταν 177, περιορίστηκαν στις 13 Ιουλίου στις 133 και στις 20 Ιουλίου στις 121, ενώ από τις αρχές Αυγούστου ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου έφτασαν τις 188 και στις 12 Αυγούστου τις 240.

Πάντως, η επίδραση του εμβολιασμού είναι εμφανής, καθώς παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία οκταπλασιάστηκαν σε διάστημα 1,5 μήνα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, οι διασωληνώσεις αυξήθηκαν μεν, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Παράλληλα, αρκετά νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ εμφανίζουν τη μεγαλύτερη θετικότητα. Πρόκειται για τη Νάξο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Χίο, τα Χανιά και τη Μύκονο.

Written by 

Related posts

Leave a Comment