Κάηκε η Κεράμεια-Ξέφυγε η φωτιά στην Εύβοια: Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού οι φλόγες -Βίντεο – Εικόνες Εισήγηση για εκκένωση σε Μαντούδι και Κυμάσι

Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Βασιλικά, Κοκκινομηλιας, Κρυονερίτη, Μηλεών, Βασιλικών και Τσαπουρνιάς – Πάνω από 250.000 στρέμματα έχουν καεί – Καΐκια και ψαράδες έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση των κατοίκων των Βασιλικών – «Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε να την διαχειριστούμε», λέει ο δήμαρχος  Ιστιαίας Αιδηψού

Στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού έχει περάσει η φωτιά που ξεκίνησε εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για σώσουν ότι μπορούν . Στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Κεραμεία συνδράμουν πολίτες , εθελοντές και στελέχοι του λιμενικού όπου δίνουν τα πάντα για βοηθήσουν.

Από αέρος επιχειρούν δύο αεροπλάνα και αναμένονται και τρία ελικόπτερα, ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού.

5354527

Το πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο του νησιού απειλούσε από το πρωί τα Βασιλικά και, πλέον, απειλεί ευθέως τον οικισμό που έχει εκκενωθεί.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Written by 

Related posts

Leave a Comment