ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχίζει να υπάρχει η παράνομη χωματερή στη Ξυρόβρυση – Βίντεο – Εικόνες

Ύστερα από συνεχόμενες καταγγελίες στο Eviaone για την παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην ξυρόβρυση στο ύψος της βιοτεχνίας Μαγγελάκη. Έτσι προβήκαμε σε ένα ακόμα αναλυτικό ρεπορτάζ για να δούμε αν όλα αυτά που ακούσαμε ειναι αλήθεια.

Οι παράνομες χωματερές που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σχεδόν σε πολλές περιοχές του δήμου μας , είναι υπεύθυνες τόσο για τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται αλλά όσο και για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή των τοπικών οικοσυστημάτων, αλλά και του κίνδυνου ανάφλεξης πυρκαγιάς λόγω εύφλεκτων υλικών.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί κατά καιρούς τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες παρατηρούν το φαινόμενο και μελλοντικά θα είναι αυτές που θα λουστούν τον λογαριασμό καθώς η πρόθεση της Κεντρικής Διοίκησης είναι να μεταφέρει όλα τα προστίματα που έχουν επιβληθεί από τα αρμόδια όργανα στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Επομένως, το ζήτημα των παράνομων χωματερών είναι ένα γεγονός που άπτεται απόλυτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς το βάρος και το πρόβλημα μετατοπίζεται στους Ο.Τ.Α εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους σε αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν.

Η εν λόγω χωματερή έχει απασχολήσει και φέτος πολλές φορές τους κατοίκους της περιοχής καθώς πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστα ακόμα αίτια απείλησε τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Δυστυχώς, η εικόνα εγκατάλειψης, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και ο κίνδυνος ανάπτυξης πυρκαγιάς λόγω των εύφλεκτων υλικών σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που κατά καιρούς η διοίκηση του Δήμου ευαγγελίζεται ότι έχει.

Για αυτό πιστεύω είναι απαραίτητο ο Δήμος Χαλκιδέων και ο κάθε Δήμος που διαπιστώνει την ύπαρξη μίας παράνομης χωματερής να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου :

  • να περιφράξει την συγκεκριμένη δημοτική έκταση
  • να επιβάλει πρόστιμα σε ασυνείδητους πολίτες που εναποθέτουν τα μπάζα τους στην συγκεκριμένη έκταση
  • να ενεργεί άμεσα και να μην επιτρέπει να εξελίσσεται το φαινόμενο της παράνομης εναπόθεσης μπαζών σε δημοτικές εκτάσεις
  • να προβεί σε όλες τις απαραίτητες μελέτες για την δημιουργία ενός πράσινου σημείου στην περιοχή με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές
  • να ενημερώσει τους πολίτες για την επικινδυνότητα της παράνομης ρήξης εύφλεκτων υλικών

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί :

Δείτε τις Εικόνες :

Written by 

Related posts

Leave a Comment