Η αναγέννηση του Χbox

To 2021 ειναι μια χρονιά σταθμός για τη Microsoft. Σηματοδοτεί τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox. Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια η αμερικανική εταιρία κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα σαλόνια των απανταχού gamers, κατάφερε να δημιουργήσει αγαπημένους χαρακτήρες και καινοτόμες, για την εποχή τους, υπηρεσίες. Μετά το στραβοπάτημα με το Xbox One και την άτυχη επιλογή να τοποθετήσει ως επικεφαλής του gaming τμήματος τον Don Mattrick, το Xbox καλείται να αποδείξει πως έχει αλλάξει νοοτροπία έχει ξεφύγει από τα always connected και την έμφαση που είχε δώσει στις υπηρεσίες τηλεόρασης.

Απο το 2014 όπου και διαδέχθηκε τον Don Mattrick, ο Phil Spencer έχει χαράξει μια εντελώς διαφορετική πορεία για το Xbox. Έχει επικεντρωθεί στο gaming. Με το brand κάτω από την καθοδήγηση του, έχει εξαγοράσει τα τελευταία χρόνια πολλά σημαντικά studios όπως η Rare, η Ninja Theory καθώς και η Bethesda, με τη συμφωνία για την τελευταία να αγγίζει στα 7,5δισ.

Ήταν ξεκάθαρο απο την πρώτη στιγμή πως ο Phil δεν θα προσπαθούσε να σώσει το Xbox One, οι κινήσεις του μαρτυρούσαν ότι το One ειναι μια κονσόλα που απο την πρώτη στιγμή είχε ξεκινήσει στραβά στα μάτια του αγοραστικού κοινού. Παρέδωσε μόνο τους απαραίτητους τίτλους που η εταιρία είχε υποσχεθεί και έβαλε παλιά και νέα studio να εργαστούν σε παιχνίδια που θα αναδεικνύουν την κονσόλα επόμενης γενιάς.

Το 2020 το Xbox Series X και Xbox Series S κυκλοφόρησαν στην αγορά. Συνδυαστικά με τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass η Microsoft προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που οι gamers παίζουν τα παιχνίδια τους. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρία χρειάζεται παιχνίδια, πολλά παιχνίδια, και το 2021 ειναι η κατάλληλη χρονιά για να δείξει πόσο σημαντικές ειναι όλες οι εξαγορές των studio που έκανε και πόσο καλύτερο ειναι το μέλλον για την κοινότητα του Xbox.

Στην Ε3 2021 η Microsoft άδραξε την ευκαιρία και παρουσίασε τόσο first party όσο και third party τίτλους. Όπως ήταν αναμενόμενο ολα τα παιχνίδια της Bethesda θα προστίθενται την ίδια μέρα με την κυκλοφορία τους στο Xbox Game Pass ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παιχνίδια από τα Microsoft Game Studios. Αυτό σημαίνει πως οι συνδρομητές του Game Pass μπορούν να απολαύσουν χωρίς επιπλέον χρέωση τίτλους όπως το επερχόμενο Halo Infinite, το νεο ανακοινωθέν Redfall καθώς και το πολυαναμενόμενο Starfield ανάμεσα σε αλλα.

Η παρουσίαση της Microsoft στην Ε3 περιείχε ακόμα παιχνίδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν και σε άλλα συστήματα όπως το Battlefield 2042 και το The Outer Worlds 2. Η Microsoft αναγνώρισε τη διαφορετικότητα της φετινής έκθεσης και κατάλαβε πως ειναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσει τίτλους που δεν έχουν φτάσει ακόμα να βρίσκονται σε playable μορφή αλλα αποτελούν μεγάλα ονόματα ή ειναι φτιαγμένα από γνωστά studio.

Αναφορικά μερικά από τα παιχνίδια που παρουσίασε η Microsoft την εβδομάδα της Ε3 2021 ειναι τα, Forza Horizon 5, Halo Infinite, Starfield, Contraband, Τhe Outer Worlds 2, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, Sea of Thieves, Back 4 Blood κ.α. Το μόνο που μένει τώρα για την εταιρία ειναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και να παραδώσει στην ώρα τους τα παραπάνω παιχνίδια.

Εν κατακλείδι, φαίνεται πως ο κόσμος παρά τις αναποδιές και τις λάθος επιλογές της προηγούμενης γενιάς δεν έχει σταματήσει να πιστεύει στο Xbox γι αυτό και η φετινή παρουσίαση της Microsoft είχε τους περισσότερους θεατές από κάθε άλλη παρουσίαση που έχει κάνει η εταιρία τα τελευταία 20 χρόνια. Το όραμα του Phil Spencer για το Xbox έχει στο επίκεντρο του τους παίκτες και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο μαζί του. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την παρουσίαση της Microsoft ως την πλουσιότερη της φετινής Ε3.

Written by 

Related posts

Leave a Comment