Κασσελάκης: Feelgood υποψηφιότητα που ήρθε για να μείνει

Σε feelgood («ανεβαστική») διάθεση κύλησε την Κυριακή σε μπαρ με θέα την Ακρόπολη η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τους συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ που καλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως ακριβώς φιλοδοξεί ο ίδιος να καταγραφεί και η υποψηφιότητα του από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, για τον ίδιο λόγο, εξάλλου, επέλεξε να φορέσει γραβάτα στο Διαρκές Συνέδριο την προηγούμενη μέρα, δηλαδή προκειμένου να δείξει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να είναι περήφανος για το brand του κόμματος, δεδομένου ότι η γραβάτα φανερώνει επαγγελματισμό, σεβασμό και επισημότητα.

Ήρθα για να μείνω, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα με τη feelgood διάθεση, ο εξ Αμερικής υποψήφιος της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ όποια και να είναι η εξέλιξη των δύο επόμενων σαββατοκύριακων κατά τα οποία διεξάγεται η ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υπογράμμισε: «Ήρθα για να μείνω. Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα παραμείνω ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει, σε μια τέτοια περίπτωση να πολιτευτεί για μια θέση στην ευρωβουλή ή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Αν έρθω δεύτερος, θα ασχοληθώ με την κοινωνική δράση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα, έχω αποφασίσει ότι θα «μπουστάρω» υποψήφιους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά.

Αν κερδίσει, θα προτείνει στην Έφη να γίνει επικεφαλής της Κ.Ο.
Επιπλέον, σύμφωνα με το περιβάλλον του, σκέφτεται, αν κερδίσει, να προτείνει στην Έφη Αχτσιόγλου να γίνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, καθώς ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής και επισημαίνεται ότι έχει καλή σχέση με τη συνυποψήφια του. Επίσης, σημειώνεται ότι πιστεύει πως βρίσκεται πιο κοντά σε επίπεδο θέσεων με τον Νίκο Παππά, πως δεν θα συνεργάζονταν με το Στέφανο Τζουμάκα, αλλά και ότι δεν έχει τύχει να αναπτύξει ακόμη σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη και τα πολύ διαφορετικά προφίλ που φαίνεται να έχουν, απάντησε αστειευόμενος στους δημοσιογράφους πως είναι και οι δύο «κουζουλοί κρητικοί», αλλά και ότι πίνουν πολύ ρακή, ενώ εξίταρε τη δουλειά του στην ατζέντα διαφάνειας. Ακόμη, από το επιτελείο του διαψεύδεται η φημολογία ότι έχει ζητήσει από τον Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να πάρει αυτός τη βουλευτική έδρα ως ο επόμενος απόδημος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (την ίδια διάψευση έχει κάνει και ο κύριος Ηλιόπουλος σε συνομιλητές του).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ αξιόλογο στελεχικό δυναμικό
Γενικότερα, μίλησε με αρκετά θετικά λόγια για τα στελέχη του κόμματος, υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό. Πρέπει, όμως, να βρούμε τρόπο να το αξιολογήσουμε και αναλόγως να το αξιοποιήσουμε». Παράλληλα, επανάλαβε τη γνωστή του θέση για την ανάγκη επανίδρυσης της Κουμουνδούρου, ιδίως της σημασίας αναβάθμισης της αποφασιστικής δύναμης των μελών για τα κρίσιμα ζητήματα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε επίσης πως η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα δώσει όραμα και ευκαιρίες σε όλους και θα σταματήσει τη φυγή των νέων ανθρώπων από τη χώρα. Επίσης, διασκέδασε τις εντυπώσεις για ένα ενδεχόμενο κίνδυνο διάσπασης του κόμματος, αν εκλεγεί υποψήφιος, λέγοντας: «Με εμένα πρόεδρο, δεν θα υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασιαστεί».

«Μπουνίτσες» τρέχοντας γύρω από του Φιλοπάππου
Τέλος, φάνηκε να απολαμβάνει τη δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπο του και απαντώντας σε σχόλιο για το γεγονός πως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου σχολίασε: «Αν η αλήθεια πουλάει, να την πουλάμε όλη την ώρα!». Σχετικά με αυτό αναφέρθηκε και στην αναγνωρισημότητα που καταλαβαίνει ότι έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα, εξηγώντας ότι όταν βγαίνει για τρέξιμο γύρω από την Ακρόπολη και του Φιλοπάππου τον χαιρετάει ο κόσμος και του κάνουν «μπουνίτσες» περνώντας δίπλα του.

Written by 

Related posts

Leave a Comment