Καύσωνας: Πρόστιμα 110.000 ευρώ για τα μέτρα θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων Newsbomb

Βαριά τα πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας για όσους δεν τήρησαν τα μέτρα θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων στον καύσωνα Κλέων.

Ξεκίνησαν τα πρόστιμα και τα διοικητικά μέτρα παύσης εργασιών από τα κλιμάκια Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από 641 ελέγχους για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια του καύσωνα «Κλέων».

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 14 μέχρι τις 26 Ιουλίου σε ώρες που είχαν θεσπιστεί ειδικές ρυθμίσεις μετά από σχετική υπουργική απόφαση για τις εξωτερικές εργασίας, όπως οι διανομείς, τα εργοτάξια, οι οικοδομές κ.α.

Από τους 641 ελέγχους, στις 55 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 110.000 ευρώ, ενώ σε 18 από αυτές αποφασίστηκε η παύση εργασίας. Σημειώνεται ότι στις 179 περιπτώσεις έγιναν έλεγχοι σε διανομείς.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Written by 

Related posts

Leave a Comment