Συνταγή για ζυμαρικά με σολομό

Τα ζυμαρικά ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και δημιουργούν ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.

Συστατικά

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
500 γρ. φιλέτο σολομού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. κάπαρη
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λίγο αλάτι και βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο σολομό και τον ψήνεις στους 170 βαθμούς στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο και το θυμάρι.
Αφού πάρουν χρώμα προσθέτεις το χυμό του λεμονιού και την κάπαρη, ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα για 2 περίπου λεπτά.
Κόβεις τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτεις στο τηγάνι με το σκόρδο.
Σουρώνεις καλά τα ζυμαρικά και τα ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.

Written by 

Related posts

Leave a Comment