Ασέλγεια ιερέα σε 12χρονο: Αν είχε ακουμπήσει το παιδί μου θα ήμουν εγώ στη θέση του να δικάζομαι, ξεσπά η μητέρα

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την αποκάλυψη. Ο κατηγορούμενος ιερέας ήταν κοντά στη νεολαία και ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την Τρίτη πρόκειται να απολογηθεί ο 40χρονος αρχιμανδρίτης, ο οποίος συνελήφθη για ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου αγοριού στο Ναύπλιο, ενώ ερευνάται εάν υπήρχαν και άλλα παιδιά, τα οποία παρενοχλούσε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Από τις Αρχές έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας «πύργος» σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Η σύλληψή του προκάλεσε και την αντίδραση της τοπικής Μητρόπολης.

«Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ανακοινώνει ότι ο Αρχιμανδρίτης π…. ετέθη σε αργία έως διαλευκάνσεως της υποθέσεως του για αδίκημα διωκόμενον από τον Ποινικό Κώδικα και ταυτοχρόνως από τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Τι είπε η μητέρα του παιδιού
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 12χρονος σε κατάσταση σοκ πήγε κλαίγοντας στη μητέρα του και της έδειξε το βιντεο με το χυδαίο περιεχόμενο του ίδιου του ιερέα. Η μητέρα έτρεξε έντρομη στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας.

«Στάλθηκε στο γιο μου εχθές το απόγευμα ένα πάρα πολύ άσχημο βίντεο. Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει «πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;». Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα», είπε η μητέρα του 12χρονου στο MEGA.

Ο Αρχιμανδρίτης ανήκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας και είχε συχνά επαφές με το παιδί και τη μητέρα του.

«Παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις έτσι. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», συμπλήρωσε η μητέρα του παιδιού.

Η μητέρα του 12χρονου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία σχετικά με το τι μπορεί να έχει κάνει ο κατηγορούμενος σε άλλα παιδιά.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα τι έχει γίνει στα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ αυτό προσπαθώ να βγάλω, τι έχει γίνει και με άλλα παιδιά. Το δικό μου παιδί δεν το έχει ακουμπήσει, δεν πρόλαβε. Αν το είχε ακουμπήσει θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι.

Δεν το έχει ακουμπήσει, το προλάβαμε γιατί το παιδί μας μίλησε αμέσως και αμέσως δράσαμε με τη Δίωξη. Ποιο γρηγορα δεν γινόταν. Μορφωμένοι είμαστε καταλαβαίνουμε από τη συνομιλία και όλα αυτά πως υπάρχει και άλλο ‘παρακλάδι’», είπε.

Written by 

Related posts

Leave a Comment