Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα και καπνό

Συνελήφθησαν στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες.

Σε έρευνες στο αυτοκίνητο του ενός και σε μίνι μάρκετ , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 162 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες που περιείχαν 510 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε και παρέδιδε συστηματικά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στον διαχειριστή του μίνι μάρκετ.

Επίσης, πρώτος είχε τον ρόλο του μεταφορέα των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων με το όχημά του, προμηθευόταν αυτά από τον αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Και οι τρεις , τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την συστηματική διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Το αυτοκίνητο, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Από τους αστυνομικούς, αναζητείται επίσης για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Written by 

Related posts

Leave a Comment