Τεχνικές γιόγκα για τη μείωση της ορμόνης του στρες

Ως τεχνική διαχείρισης του στρες, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και τη δημιουργία αρμονίας στο σώμα και στο μυαλό. Η κορτιζόνη είναι η ορμόνη του στρες και η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής της και στη αύξηση αντοχής στον πόνο και το άγχος.

Επομένως, αν βρίσκεται αντιμέτωπος με ζητήματα που σου προκαλούν άγχος αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία στη γιόγκα. Αυτές είναι ορισμένες τεχνικές γιόγκα που θα βοηθήσουν στη μείωση της κορτιζόλης σύμφωνα με τον Namita Piparaiya, ένα σπεσιαλίστα της συγκεκριμένης άσκησης.

Ο Piparaiya αναφέρει: Αυτές είναι δυναμικές ασκήσεις, όπου η προσοχή εστιάζεται στην κίνηση. Αυτές τις καθιστούς παρόμοιες με την αερόβια άσκηση χαμηλού αντίκτυπου, η οποία είναι εξαιρετική για τη διαχείριση του στρες. Αερόβιες ασκήσεις που δεν σας αφήνουν χωρίς αναπνοή μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος και την κατάθλιψη. Η γιόγκα σας προσφέρει ακριβώς αυτό το είδος του ρυθμού, και αυτό είναι που σας επιτρέπει να μειώσετε τον αντίκτυπο του στρες μειώνοντας την κορτιζόλη ή την αδρεναλίνη και διεγείροντας την απελευθέρωση των ορμονών ευεξίας όπως οι ενδορφίνες» Γι αυό, επιχειρήστε ένα μείγμα από χαιρετισμούς στον ήλιο και γιόγκα vinyasa για 20-30 λεπτά τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα, αν όχι περισσότερο.

Στρέτσινγκ

Μια ισορροπημένη ρουτίνα διατάσεων επηρεάζει θετικά τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία, βοηθώντας στην επαναφορά της στάσης σας και απελευθερώνοντας ένταση από τους υπερδραστήριους μύες. «Όταν συνδυάζεται με βαθιά αναπνοή, το τέντωμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αίσθησης ζωτικότητας, στη μείωση της ψυχικής εξάντλησης και στη μείωση του πόνου στο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έρευνα έχει δείξει ότι μια τακτική ρουτίνα τεντώματος χαμηλού αντίκτυπου μειώνει τα επίπεδα σιελογόνου κορτιζόλης και ενισχύει επίσης τη στάση σας απέναντι στο άγχος», προσθέτει ο Piparaiya.

Ορισμένες περιοχές που επωφελούνται από τις διατάσεις είναι οι ώμοι, ο λαιμός, η κάτω πλάτη, οι γοφοί. Κρατήστε μία διάταση για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να αυξηθεί για ένα λεπτό. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει πόνος. Μια πλήρης ρουτίνα μπορεί να είναι μέχρι 30 λεπτά. Οι διατάσεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και μπορεί να γίνει γύρω από την ώρα του ύπνου, γεγονός που θα βοηθήσει περαιτέρω στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης.

Pranayama

Οι βαθιές αναπνοές χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και δουλεύει ως αγχωλυτικό. Όταν εξασκείς την τεχνκή pranayama, κυριολεκτικά σβήνεις το στρες και βάζεις το σώμα σου σε μία λειτουργία ανακατασκευής. 15-20 λεπτά βαθιών αναπνοών μπορεί να μεταμορφώσει την πνευματική φυσική υγεία σου.

Διαλογισμός

Ενώ τα οφέλη της άσκησης μπορεί να εξασθενίσουν μετά από λίγες ώρες, ο διαλογισμός σας βοηθά να αναπτύξετε ψυχική δύναμη και αντοχή για να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα αγχωτικά γεγονότα. Για να ζήσετε τα οφέλη του διαλογισμού, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συνεπή πρακτική τουλάχιστον 20-30 λεπτών. Ξεκινήστε με 15 λεπτά χαιρετισμό ήλιου ή vinyasa, ακολουθούμενο από 30 λεπτά asanas και ολοκληρώστε με 15 λεπτά Pranayama ή / και διαλογισμό.

Μπορείς πάντα να τροποποιείς αυτό το πρόγραμμα ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου και τον ελεύθερο χρόνο σου.

Written by 

Related posts

Leave a Comment