Οι 45αρηδες στο στόχαστρο του κορωνοιού – Μακάβριο ρεκόρ εισαγωγών με αύξηση 16%!

Ασφυκτική είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα υγείας με τα νοσοκομεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας να λειτουργούν στα όρια τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση έως 16,% στον αριθμό εισαγωγών ασθενών με CoViD αλλά και ρεκόρ θανάτων.

Μάλιστα μέσα στο τελευταίο μόνο 24ωρο, 78 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες, μόλις 16 ετών, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” ,΄όπου μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.Προβληματισμό έχει προκαλέσει η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα ,πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και συγγενείς ασθενών. Έκλεισαν λοιπόν δυο κλινικές του νοσοκομείου. Το θέμα βέβαια είναι ότι από τα 15 κρούσματα που αφορούν σε υγειονομικό προσωπικό κάποιοι είχαν κάνει το εμβόλιο και βρέθηκαν ασυμπτωματικοί ενώ άλλοι είχαν ξαναπεράσει τη νόσο.

Πρέπει να πούμε ότι περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με βαριά συμπτώματα Covid εισήχθησαν στο σύστημα Υγεία , μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δηλαδή βλέπουμε από τον αριθμό των εισαγωγών- γύρω στις 300 την ημέρα -ότι μέσα σε ένα 24ωρο “γεμίζουν” δύο νοσοκομεία. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν το Υπουργείο Υγείας στην Αττική να προχωρήσει στη μετατροπή ενός ακόμη νοσοκομείου, σε αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην επιλογή του νοσοκομείου “Γεννηματάς”.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως τις τελευταίες ώρες νοσηλεύονται στο Λεκανοπέδιο σχεδόν 90 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 60 είναι περιστατικά CoViD και οι 30 πάσχουν από άλλες παθήσεις. Μάλιστα το σενάριο σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργείου κάνει λόγο για τουλάχιστον 180 επιπλέον διασωληνωμένους ,στο λεκανοπέδιο τις επόμενες ημέρες.

Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές είναι κάτω των 50 ετών.

Στο επίκεντρο της πίεσης βρίσκονται όχι μόνο τα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στη Βόρειο Ελλάδα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη σήμερα το βράδυ θα μεταβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να συζητηθεί το σχέδιο ενίσχυσης των υγειονομικών σχηματισμών με την αύξηση των κλινών covid, με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα εάν χρειασθεί.

Written by 

Related posts

Leave a Comment