Επεισόδιο με βουλευτή στη Χαλκίδα (γιατί έτσι γουστάρω) – εικόνες

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έγινε πρωταγωνιστής σε περιστατικό κατάχρησης εξουσίας, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Χαλκίδας. 

Σε μια ακατανόητη κίνηση προέβη ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός, τη Δευτέρα, στην εκλογική του μάλιστα βάση, τη Χαλκίδα, όπως καταγγέλλεται.

Με δικαιολογία… «γιατί έτσι γουστάρω», ο βουλευτής άρχισε να φωτογραφίζει τους αστυνομικούς φρουρούς άλλου πολιτικού, με το κινητό του τηλέφωνο. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιος είναι -γιατί δεν τον γνώριζαν- και γιατί το κάνει αυτό, ο κ. Πνευματικός φέρεται με τσαμπουκά να απάντησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες: «Γι’ αυτό το κάνω, γιατί έτσι γουστάρω». Τότε, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον ακολουθήσουν στο γραφείο του και να του δώσουν τα στοιχεία τους. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, στη συνέχεια όμως έκαναν αναφορά στο Αρχηγείο.

Το περιστατικό δεν άργησε να κυκλοφορήσει, με τα ερωτήματα που προκύπτουν να είναι πολλά: έχει δικαίωμα ένας βουλευτής να φωτογραφίζει αστυνομικούς φρουρούς άλλου πολιτικού ή να ζητά στοιχεία κάνοντας κατάχρηση εξουσίας; Οι απαντήσεις αναμένονται.

το σημείο του συμβάντος

Written by 

Related posts

Leave a Comment