Είδος πολυτελείας… και το μπέικον: Πώς εκτοξεύτηκε η τιμή του

Στα ύψη έφτασε η τιμή του μπέικον στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 40ετίας λόγω πληθωρισμού.

Πιο ακριβό από ό, τι έχει υπάρξει τα τελευταία 40 χρόνια είναι πλέον το μπέικον στις ΗΠΑ, ενώ μόλις σε 12 μήνες η τιμή του έχει ανέβει κατά 7%

Κάπως έτσι, η μέση τιμή για το κομμάτι μπέικον, που συνοδεύει το κυριακάτικο πρωινό εκατομμυρίων Αμερικανών, αυξήθηκε σχεδόν κατά 28% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που επικαλείται δημοσίευμα του CNN.

Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι πληθωριστικές πιέσεις εν καιρώ πανδημίας, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών του χοιρινού κρέατος, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι οι τιμές είναι υψηλές επειδή μερικές εταιρείες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Πώς «έσπασε» η αλυσίδα εφοδιασμού

Σημειώνεται πως με το ξέσπασμα της πανδημίας, «πανικόβλητοι καταναλωτές» στις ΗΠΑ αγόρασαν καταψύκτες και «άδειασαν» τους πάγκους κρέατος, με αποτέλεσμα εν μία νυκτί να «σπάσει» ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τα εργοστάσια συσκευασίας κρέατος αποτέλεσαν σε πολλές περιπτώσεις εστίες μόλυνσης, ενώ όταν αυτά έβαλαν «λουκέτο» εκατομμύρια γουρούνια υποβλήθηκαν σε ευθανασία χωρίς να μεταποιηθούν σε τροφή.

Written by 

Related posts

Leave a Comment