Όλα τα καταστήματα εστίασης, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, θα μπορούν από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου να υποδέχονται και πάλι πελάτες.

Όλα τα καταστήματα εστίασης, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, θα μπορούν από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου να υποδέχονται και πάλι πελάτες, αποκλειστικά και μόνο στους υπαίθριους εξωτερικούς χώρων που εκμεταλλεύονται, με ωράριο ως τις 22.45 το βράδυ. Στην ΚΥΑ δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρήση ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων. Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, στοών, σταθμών μεταφοράς, καθώς και όσα δεν διαθέτουν καθόλου εξωτερικούς χώρους.

• Λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.
 2. Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.
 3. Μη αναπαραγωγή μουσικής.
 4. Ωράριο λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45.
 5. Επιτρέπεται και μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων η παροχή των υπηρεσιών take away και delivery, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των καταστημάτων. Η ΚΥΑ δεν προβλέπει την απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών.

• Ως προς τις αποστάσεις, οι επιχειρήσεις, ωστόσο, θα πρέπει να τηρούν τους εξής όρους:

 1. Μέγιστο όριο μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι
 2. Τήρηση ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων από 0,90 έως 1,80 μ., ανάλογα με τη διάταξη των τραπεζιών.
 3. Δυνατότητα χρήσης του επίπλου μπαρ με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μ. για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό σε εξωτερικό χώρο.

• Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, επίσης, να πληρούν τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

 1. Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
 2. Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
 3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

• Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η επαναλειτουργία καταστημάτων που βρίσκονται εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα μπορούν να παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες take away και delivery.

• Επιτρέπεται η επαναλειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και cafe των ξενοδοχείων που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Written by 

Related posts

Leave a Comment