Χατζηθεοδοσίου :”Ανάγκη συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των επιχειρήσεων”.

Στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Εύβοιας και ΚΕΕΕ για συντονισμένες δράσεις στήριξης της Β. Εύβοιας και των τοπικών επιχειρήσεων παρευρέθηκε

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των επιχειρήσεων και παράλληλα ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Επεσήμανε, ότι μετά τη μακροχρόνια περίοδο όπου οι επιχειρήσεις της περιοχής αντιμετωπίζουν τα χρέη της πανδημίας – που είναι μεγαλύτερα από τα χρέη των μνημονίων – είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίσουν ακόμη μια μεγάλη φυσική και οικονομική καταστροφή. Τόνισε ότι σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον πραγματοποιείται η εκδήλωση, η οποία αποτελεί την αρχή μια στενής συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης με το Επιμελητήριο Εύβοιας, εστιασμένης σε διαρκείς παρεμβάσεις προς την Πολιτεία με σκοπό, την επίλυση των προβλημάτων που επέφεραν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ επεσήμανε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για υλοποίηση έργων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την ανασυγκρότηση της περιοχής, όπως έχει ζητήσει και το Επιμελητήριο Εύβοιας. 

Κατέθεσε προτάσεις άμεσης ανακούφισης των επιχειρηματιών, τις οποίες θα στηρίξει δυναμικά η ΚΕΕΕ, ανάμεσα στις οποίες και την διαγραφή των χρεών των πληγέντων επιχειρήσεων τα οποία δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος στάθηκε ιδιαίτερα στην άμεση αναγκαιότητα για την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στη Βόρεια Εύβοια. Δεσμεύτηκε δε, για την στήριξη της ΚΕΕΕ, με ποσό 40.000 ευρώ, στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την συγκέντρωση χρηματικού ποσού υπέρ των πυρόπληκτων. Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να δεχθεί τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Επιτροπή Μπένου

Written by 

Related posts

Leave a Comment