Χαρδαλίας Νίκος:Γιατί δεν έβλεπαν στην Εύβοια τα εναέρια μέσα.

Γιατί δεν έβλεπαν στην Εύβοια τα εναέρια μέσα

Στη συνέχεια απαντώντας στο γιατί οι πολίτες της Εύβοιας δεν έβλεπαν τα εναέρια μέσα είπε δείχνοντας μια φωτογραφία από το συντονιστικό ελικόπτερο ότι «υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο καπνού εύλογα καθώς η φωτιά καίει πυκνό δάσος που δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών».

«Γίνεται μια προσπάθεια και όταν βρεθεί δίοδος περνάνε ελικόπτερα. Προχθές δεν μπορούσε να περάσει κανένα μέσο και τη μάχη την έδιναν οι επίγειοι. Γύρω στις 2 υπήρξε μια δίοδος από την μεριά της Αβγαριάς, στις 5 υπήρξε μια νέα δίοδος και πέρασαν άλλα δύο ελικόπτερα. Είναι πολύ επικίνδυνο με τους κάδους και τους υψηλής τάσης πυλώνες να πετάξουν οι πιλότοι μας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «είχαμε 586 πυρκαγιές από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου ενώ καθημερινά είχαμε τριψήφιο αριθμό πυρκαγιών». Θέλοντας, δε, να δείξει την «πρωτοφανή» κατάσταση είπε ότι στις 3 Αυγούστου στις 13:22 άνοιξε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη και μέσα σε λίγες ώρες υπήρχαν συνολικά 10 φωτιές που απασχολούσαν 52 εναέρια μέσα και ενώ ήδη υπήρχε η φωτιά από τη Ρόδο από την προηγούμενη ημέρα».

Δεν υποβαθμίσαμε καμία πυρκαγιά

Σε νέα ερώτηση για τη φωτιά την Εύβοια και την αντίδραση της είπε ότι «δεν υποβαθμίσαμε καμία πυρκαγιά. Αν δείτε το πρώτο βράδυ πώς έχει εξελιχθεί η φωτιά στην Εύβοια με ριπές 6 μποφόρ το πρωί η κατάσταση ήταν εξωπραγματική γιατί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν όλοι εκεί».

«Στην 1η Αυγούστου για πρώτη φορά έγινε αναστολή αδειών στην Πυροσβεστική και στις 2 Αυγούστου δώσαμε εντολή για ανάκληση αδειών. Κάθε σπίτι που χάνεται για εμάς είναι μια μαχαιριά όμως αυτές τις πρώτες ώρες αυτό που προείχε ήταν να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές. Τις πρώτες πρωινές ώρες είχε μέτωπο 23χλμ. και κινούνταν ανεξέλεγκτα με τεράστια θερμικά φορτία την ίδια ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε την αρχαία Ολυμπία, την ίδια ώρα που προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη φωτιά στην Αττική για να μην καούν άνθρωποι».

Written by 

Related posts

Leave a Comment