Χαλκίδα:Καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά και ψευδή rapid test, «Για 100-200 ευρώ».-Ξεκίνησε έρευνα.

Πέρα από την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, που είναι ακόμη υπό διερεύνηση, γιατροί καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδή θετικά εργαστηριακά τεστ. 

«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα και υγειονομικούς, για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες», δήλωσε στο Mega η Άννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. 

«Τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και την αντίστοιχη βεβαίωση στο gov.gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για να εκδοθεί ένα ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής. Αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», εξήγησε η κ. Μαστοράκου. 

Όταν ρωτήθηκε για τα ποσά, είπε ότι οι καταγγελίες κάνουν αναφορά σε 100-200 ευρώ για έκδοση ψευδούς rapid ή μοριακού τεστ. «Έχει καταγγελθεί, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άρνηση του ιατρικού κόσμου. Όμως, επειδή η πίεση είναι πολύ μεγάλη, μπορεί κάπου, κάποιος να έχει ενδώσει», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, υπάρχουν καταγγελίες «στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, έχουν αναφερθεί και στη Χαλκίδα, τη Δράμα», ενώ σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα. 

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν αναφορές πως «αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων». 

Στο ζήτημα των ψευδών πιστοποιητικών νόσησης αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε σημερινές δηλώσεις του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι εξετάζονται καταγγελίες για τέτοια περιστατικά και προειδοποίησε για αυστηρές κυρώσεις σε βάρος όσων εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Written by 

Related posts

Leave a Comment