Χαλκίδα:Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας με πρωτοβουλία της Σοφίας Χονδρογιάννη – Δωρεάν εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας με πρωτοβουλία της Σοφίας Χονδρογιάννη (πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας Πρώτων Βοηθειών της ERC) , προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στους πολίτες, με την υποστήριξη του γνωστής ομάδας “KIDS SAVE LIVES” και της ΕΕ.Ε.Π.Φ. (Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνομιακής Φροντίδας).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 110 άνθρωποι που στο εξής θα γνωρίζουν πώς να ενεργήσουν σε μία καρδιακή ανακοπή, λιποθυμία, πνιγμό, πνιγμονή, και πώς να τοποθετήσουν ένα θύμα σε θέση ανάνηψης/αριστεράς / ασφαλείας. Εξηγήθηκαν επίσης οι διαφορές των δεξιοτήτων όταν πρόκειται για ενήλικα , παιδί ή βρέφος . Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ο Αναστάσιος Στεφανάκης, ο υπεύθυνος της ομάδας Kids Save Lives, έχει αφιερωθεί στην εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών, και σε συνεργασία με την κα Χονδρογιάννη, θα αρχίσουν εντατικά μαθήματα διά ζώσεις , με το πέρας της πανδημίας στα σχολεία της Χαλκίδας (& σε άλλοις φορείς), όπως & σε όλη την Ελλάδα.


Όνειρο πολλών ετών της Αντιδημάρχου (είναι η ίδια διασώστης 22 χρόνια), είναι να τοποθετηθούν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (χορηγούν στιγμιαία ελεγχόμενο “ρεύμα” στην καρδιά) , σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης (παραλία, πλαζ, αθλητικοί χώροι, αγορά, ξενοδοχεία, κλπ) .
Η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας Υγείας του τόπου, θα ανεβάσει κατά πολύ και το τουριστικό κομμάτι της Χαλκίδας, μιας πανέμορφης πόλης που ΌΛΑ τα δημοτικά της διαμερίσματα, βρέχονται από θάλασσα!

Written by 

Related posts

Leave a Comment