Φωτογραφίες τώρα από την πύρινη «κόλαση» σε Κορινθία και Δυτική Αττική-Εκκενώθηκαν οικισμοί-Νέο μήνυμα από 112. (φωτογραφίες).


Φαίνεται πως θα είναι μια δύσκολη νύχτα .Μεγάλο είναι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή ενώ αξιωματικοί της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι κινείται ανεξέλεγκτα.

Δυστυχώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι φλόγες κατευθύνονται και σε άλλα μέρη, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες ενώ ο οικισμός έχει εκκενωθεί.

Παράλληλα, σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα, απευθύνει η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, σε νέο μήνυμα που εστάλη μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή υπάρχουν και κάποιοι κάτοικοι που παραμένουν στα σπίτια τους παρότι υπάρχει εντολή εκκένωσης.

Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη. Όχημα της πυροσβεστικής είχε σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν σπίτια και στην Μαυρολίμνη ενώ πολλοί άνθρωποι στην περιοχή Άνω Μάζι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
Written by 

Related posts

Leave a Comment