Φωτιά στη Σταμάτα: «Στάχτη» 20 σπίτια και πολλά αυτοκίνητα – Προσαγωγή 25χρονου στο ΑΤ Διονύσου – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Καλύτερη εικόνα από το πύρινο μέτωπο δίνουν οι πυροσβέστες ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 25χρονου στο ΑΤ Διονύσου.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα Αττικής, αν και η εικόνα φαίνεται πλέον καλύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 σπίτια και ανυπολόγιστος ακόμα αριθμός οχημάτων έχουν καταστραφεί στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι στοπ μέτωπο της Σταμάτας δεν κινδυνεύουν πλέον κατοικίες ενώ από την πλευρά του Διονύσου απομακρύνεται το πύρινο μέτωπο με κατεύθυνση προς το βουνό.

Αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 25χρονου, ο οποίος εξετάζεται στο ΑΤ Διονύσου.

Στην πυργκαγιά επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων , 22 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάδφη. Συνδράμουν υδροφόρες των δήμων  και εθελοντές.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική, με εντολή Κικίλια     

Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα από 112: Ασφαλίστε τα σπίτια σας

Συνεχής είναι και η ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της περιοχής. Το τελευταίο μήνυμα από το 112 είναι προς τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης, της Εκάλης, της Δροσιάς και του Διονύσου να προστατεύσουν τα σπίτια τους, κλείνοντας καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, καθώς λόγω των ανέμων μεταφέρονται κάφτρες και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στα σπίτια. 

Written by 

Related posts

Leave a Comment