Φοβερή ατάκα Ζήκου: «Αν έπαιζα στο Euro, ίσως να έκανα λάθη και δεν θα το παίρναμε».

Ο Άκης Ζήκος μίλησε στη Γαλλία για το Euro 2004 από το οποίο αποκλείστηκε, για την εξήγηση που δεν πήρε ποτέ από κανέναν και προχώρησε σε φοβερή ατάκα για πιθανή συμμετοχή του που μπορεί να οδηγούσε σε απώλεια της κούπας!

Ο Άκης Ζήκος δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα γιατί δεν κλήθηκε στο Euro 2004 από τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο 47χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, της ΑΕΚ και της Μονακό, με την οποία έπαιξε στον τελικό του Champions League 2004 (ήττα 3-0 των Μονεγάσκων από την Πόρτο), μίλησε στη γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com και δήλωσε σχετικό με τον λόγο που «κόπηκε» από την αποστολή της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης:

«Δεν ξέρω γιατί, διότι ποτέ δεν πήρα εξήγηση από κανέναν, ούτε από τον προπονητή. Εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη πίεση γύρω από την Εθνική, ειδικά από τις εφημερίδες που πίεζαν να με καλέσουν. Πιστεύω ότι ήταν ένας τρόπος εκ μέρους του προπονητή να μην ενδώσει στον περίγυρο, ένα θέμα εγωισμού για να το πω πιο απλά. Όλοι έχουν τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες, επομένως δεν μπορούσαν όλοι να κληθούν. Η μόνη λύπη που έχω είναι ότι δεν με κάλεσαν έστω μία φορά, ακόμη και σε ένα φιλικό, ώστε να μπορεί να πει, “Δεν μου κάνεις”».

Για το αν αυτό αποτελεί οδυνηρή ανάμνηση, απάντησε: «Ας πούμε απογοήτευση. Αλλά ίσως αν συμμετείχα να έκανα απίστευτα λάθη και να μην είχαμε πάρει το Euro. Υπάρχει μια θεωρητική απογοήτευση, ειδικά διότι εκείνο το διάστημα ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό και είχα παίξει σε τελικό Champions League».

Written by 

Related posts

Leave a Comment