Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκινάει απόψε η διαδικασία δωρεάς οργάνων του 23χρονου Ιάσονα

Το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων του 23 χρόνου Ιάσονα που χτυπήθηκε έξω από τη Βουλή από τον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη. Μια χειρουργική ομάδα από Λαϊκο Νοσοκομείο θα πάρει νεφρά και ήπαρ και 2 χειρουργικές ομάδες από Ωνασειο καρδιά και πνεύμονες.

Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα, εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και είχε ως συνέπεια ένας 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας να είναι κλινικά νεκρός.

Τον οδηγό ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα που παρασύρθηκε από το όχημα που είχε παραχωρηθεί στη φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη, εντόπισαν οι αρχές, όπως μετέδωσε το OPEN.

Η μαρτυρία του κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτό και η οικογένεια του 23χρονου είχε κάνει δημόσια έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο οδηγός ταξί.

Ο ταξιτζής κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη, ρίχνοντας επιπλέον φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.

Παράλληλα και ο διανομέας έχει ήδη καταθέσει στις αρχές ότι ο 23χρονος πέρασε με πράσινο πριν τον χτυπήσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

«Καταδικαστέα η συμπεριφορά του τροχονόμου»

«Καταδικαστέα η συμπεριφορά του τροχονόμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος για το τροχαίο στη Βουλή.

Για το τροχαίο στη Βουλή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος καταδίκασε τη στάση του τροχονόμου απέναντι στον διανομέα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία:

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και γι’ αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή του τραγικού περιστατικού στη Βουλή από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Επίσης, αποκάλυψε ότι έγινε αιμοληψία στον υπαίτιο οδηγό αστυνομικό και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αναφορικά με το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε και αυτό επειδή «όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του άτυχου Ιάσονα. Παράλληλα, ευχήθηκε «δύναμη και ό,τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή».

Written by 

Related posts

Leave a Comment