Τουρκία: Συνετρίβη ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο που επιχειρούσε στις φωτιές

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οκτώ οι νεκροί, έξι Ρώσοι και δύο Τούρκοι της Γενικής Διεύθυνσης Δασών.

«Την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας, ένα Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη. Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών (της Τουρκίας)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ένας μεγάλος αριθμός διασωστών έχει αναπτυχθεί στο σημείο.

«Η επαφή χάθηκε με το αεροπλάνο το οποίο είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία για να βοηθήσει στην προσπάθεια της Τουρκίας να σβήσει τη δασική πυρκαγιά στο Kahramanmaras», ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu Τούρκος αξιωματούχος.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται  το αεροπλάνο να πετάει πολύ χαμηλά πάνω από τα βουνά και στη συνέχεια να εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο πίσω από μία από τις κορυφές. Λίγες στιγμές μετά, καπνός αρχίζει να υψώνεται από πάνω του.

Written by 

Related posts

Leave a Comment