Τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος με διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό

Τα σχολεία ανοίγουν τις πύλες τους στις 13 Σεπτεμβρίου και οι υγειονομικοί κανόνες που θα ισχύσουν για τον κορονοϊό, θα είναι διαφορετικοί τη φετινή χρονιά, συγκριτικά με την προηγούμενη.

Όπως υπογράμμισε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, οι διαδικασίες που θα εφαρμόζονται σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε σχολική τάξη θα αλλάζουν, ενώ οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται στις σχολικές αίθουσες.

Σχετικά με τα δύο τεστ την εβδομάδα, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, η Ζέτα Μακρή σημείωσε ότι δεν πρόκειται για «αντίποινα» και πρόσθεσε ότι μπορούν να τα κάνουν δωρεάν στις δομές που τα παρέχουν καθημερινά, αν και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κινείται σε «ικανοποιητικά επίπεδα».

Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, λόγω του εμβολιασμού

Όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η υφυπουργός τόνισε ότι θα αναφέρουν τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφορετική από την περασμένη χρονιά, λόγω του ότι φέτος τα δεδομένα άλλαξαν με τον εμβολιασμό.

Μάλιστα κατέληξε ότι δε θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων, όπως την προηγούμενη σχολική περίοδο, ενώ αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Written by 

Related posts

Leave a Comment