Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων στις 29.7.2021, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρανέττα Τσιβίκα δήλωσε στήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και καταδίκασε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι τους. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

“Καταδικάζουμε τον πρωτοφανή αυταρχισμό που επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην κινητοποίηση των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούσαν τα αυτονόητα!

Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα να θωρακίσει τη δημόσια υγεία, δεν πήρε μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία, δε φρόντισε έγκαιρα για το μαζικό εμβολιασμό αλλά ούτε και την επιστημονική ενημέρωση για την αναγκαιότητά του.

Επέλεξε όμως να αντιμετωπίσει με ΜΑΤ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι αν και βρίσκονται στα όρια εξουθένωσης, προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να στηρίξουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, ένα δημόσιο σύστημα υγείας που ήταν ήδη υποβαθμισμένο λόγω της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Από τα χειροκροτήματα λοιπόν στους ήρωες υγειονομικούς, χωρίς ίχνος ντροπής, η κυβέρνηση έφτασε στην καταστολή! Ενέργεια άκρως απαράδεκτη!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα τους και είμαστε πάντα παρόντες σε όλες τους τις κινητοποιήσεις. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων αφού οι ανάγκες στο νέο νοσοκομείο είναι πολλαπλάσιες (το ΓΝΧ λειτουργεί με το οργανόγραμμα του 2012). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις (αρκετές συμβάσεις λήγουν τέλος του χρόνου). Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να πάρουν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και τις ημέρες κανονικής τους άδειας. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς ιδιώτες στα νοσοκομεία που θα οδηγήσουν στην εμπορευματοποίησή της.”

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τσιβίκα Γρανέττα

Σταματούκος Βαγγέλης

Written by 

Related posts

Leave a Comment