ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – Ανακοίνωση

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Θέρμα συλλυπητήρια εκφράζει το Συνδικάτο μας στις οικογένειες των 3 συναδέλφων εργαζομένων σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ-δίκτυα) που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή το κυνήγι του κέρδους, την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και την απελευθέρωσή της, τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τις εργολαβοποιήσεις κτλ.

Σήμερα, οι τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να μειώσουν τους κινδύνους της εργασίας και τις πιθανότητες ατυχημάτων δεν αξιοποιούνται γιατί στη μέση μπαίνει το κέρδος των λίγων, των εργολάβων, επενδυτών, μετόχων κτλ. Η μεταφορά εργασιών στους εργολάβους γίνεται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς και όχι με κριτήριο πχ το ποιος θα παρέχει τα πιο αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Η λειτουργία της ίδια της πρώην ΔΕΗ στην ίδια κατεύθυνση κινείται με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και αυτός είναι και ο λόγος που εργολαβοποιεί εργασίες. Οι συνάδελφοι που έχασαν τη ζωή τους έκαναν αυτήν τη δουλειά 10ετίες αλλά με εργολάβους και όχι με την πρώην ΔΕΗ παρότι στην ουσία για αυτή δούλευαν .

Τώρα, να αποδοθούν ευθύνες αλλά και να διασφαλιστεί η επιβίωση των οικογενειών των θανόντων που πέρα από την μεγάλη απώλεια έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτές τις ανάγκες.

Το Συνδικάτο μας θα στηρίξει κάθε διεκδικητική ενέργεια.

Απαιτούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Εν μέσω πανδημίας, μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς ώστε να μη μετατρέπονται οι χώροι δουλειάς σε εστίες μαζικής διασποράς του κορονοϊού.

Written by 

Related posts

Leave a Comment