Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Θετικά τα μισά τεστ που έγιναν το τελευταίο 24ωρο

Τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις στις εκκλησίες ευθύνονται για την άνοδο του ιικού φορτίου

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Μεσολόγγι, με τη διασπορά του κορωνοϊού να είναι ανεξέλεγκτη και τα κρούσματα να έχουν πενταπλασιαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Υπήρξε συνωστισμός το Πάσχα και σε μπαρ και σε μαγαζιά και σε εκκλησίες» αναφέρει κάτοικος. Στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου έγιναν χθες έξι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

Τα μισά σχεδόν pcr που έχουν σταλεί σε Αθήνα και Πάτρα μέχρι στιγμής, σήμερα, έχουν βρεθεί θετικά. Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10πλάσια τεστ σε ότι κάναμε πριν 15, 20 μέρες. Ο αριθμός των θετικών έχει αυξηθεί σε ένα βαθμό που αν δεν προσέξουμε τώρα, θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες περισσότερο» αναφέρει ο Γιώργος Στεφανάτος, οδηγός ΕΟΔΥ, στον ΣΚΑΙ.

Λόγω του αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων, με απόφαση της δημοτικής αρχής,  όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη. «Για τρεις μέρες να μην ανοίξουν τα σχολεία για να γίνει επανεξέταση και έχουμε καλύτερη εικόνα» δήλωσε ο Κώστας Λυρός, Δήμαρχος Μεσολογγίου. «Αρκετοί εκπαιδευτικοί και 

μαθητές από το δήμο Μεσολογγίου είναι θετικοί και επίσης αρκετοί βρίσκονται σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. 

Υπάρχουν σχολικές μονάδες που οι καθαρίστριες νοσούν και υπάρχει και πρόβλημα καθαριότητας» αναφέρει ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου.

«Στην εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούμε δύο θύματα στην περιοχή μας και μάλιστα είναι μια τραγική κατάσταση γιατί ήταν πολύτεκνοι, ήταν ένα ζευγάρι και αφήνουν πίσω τους  παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι εμάς μας άφησε έντονα τα σημάδια της η πανδημία» επισημαίνει o Πρόεδρος Ά ΕΛΜΕ Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Κατσαρός Τρείς είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. 

Ο πρώτος ήταν κάποια υπαίθρια κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή δεκάδων νεαρών, ένας δεύτερος είναι οι αρνητές του κορωνοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και φυσικά δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό.  

Ένας τρίτος παράγοντας ήταν ότι κάποιοι ιερείς σε ναούς τη περιοχής ζητούσαναπό τους πιστούς να μην φορούν μάσκες ενώ μπαίνουν στις εκκλησίες.  «Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιερείς σήμερα είναι θετικοί, πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντος είναι θετικοί και από τα στοιχεία τα δεδομένα όλοι γύρω από αυτό το χώρο είναι πάρα πολλοί θετικοί στην πανδημία» σχολιάζει ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

«Ήταν φουλ οι εκκλησίες, γεμάτες. Ερχόταν ο κόσμος μέχρι εδώ με τη μάσκα και ύστερα την πετάγανε» περιγράφει κάτοικος. 

Οι εικόνες συνωστισμού σε εκκλησίες συνεχίζονται να καταγράφονται σε όλη τη χώρα και μετά το Πάσχα. 

Στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης δεκάδες άτομα χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, στριμώχτηκαν στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, για να παρευρεθούν στην κηδεία ιερέα που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό.

Written by 

Related posts

Leave a Comment