Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιάννη Σπανού

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Ιωάννη Σπανού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 15 Απριλίου  2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου τουπρώην Δημάρχου του Δήμου Χαλκιδέων ΙΩΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η κα Πρόεδρος προέβη προς το Σώμα στην ακόλουθη εισήγηση:

                «Με  μεγάλη   θλίψη,  με  βαθιά   συγκίνηση  και  με σεβασμό,   η κοινωνία  της  Χαλκίδας   αποχαιρετά  σήμερα  τον  Γιάννη  Σπανό,  τον πρώτο αιρετό Δήμαρχο  της  μεταπολίτευσης, τον   Δήμαρχο  των  τεσσάρων  θητειών, τον λαμπρό αυτοδιοικητικό λειτουργό, που  υπηρέτησε τον τόπο,  την πόλη,  τον  Δήμο  Χαλκιδέων επί  δεκαετίες,  με  όραμα, συνέπεια, ήθος και  αγωνιστικότητα.

                Ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή  προσωπικότητα,  που ξεχώριζε  για  την  εργατικότητα του,  τη  μαχητικότητά  του,  την αίσθηση του καθήκοντος, την αφοπλιστική  ειλικρίνεια  του  και   την  πίστη  του  σε  όσα  πρέσβευε. Ο λόγος  του  πληθωρικός,  μα  ακόμη   πιο  πληθωρικές  οι πράξεις  του.

                Διακρινόταν  για  το ζήλο  και  την  αφοσίωσή  του  στα  κοινά  και το  πάθος  του  για την ανάπτυξη  του τόπου  μας. Επίμονα διεκδικητικός, θετικός στους  στόχους,  τις προτάσεις και τις αποφάσεις  του.  Οραματικός  για το μέλλον  του  Δήμου  Χαλκιδέων.

                Ο   Γιάννης  Σπανός  ήταν  ο   αυτοδιοικητικός  και  ο πολιτικός  άνδρας, που  με  τις  σωστές  και  αποτελεσματικές  ενέργειες  του,  κέρδισε  το  σεβασμό  και   την   εκτίμηση  φίλων και αντιπάλων.

                Με  όλα αυτά τα γνωρίσματα  ο Γιάννης  Σπανός  είναι  πηγή έμπνευσης και παράδειγμα πολιτικού άνδρα προς μίμηση, που  αγάπησε  τη  Χαλκίδα. 

                Άφησε σε όλους τους επερχόμενους αυτοδιοικητικούς, μια παρακαταθήκη σύγχρονης διοίκησης  του  Δήμου, που βρίσκεται  δίπλα  στους δημότες.

                Όμως πρώτα και πάνω απ’ όλα, ο Γιάννης Σπανός ήταν αγαπητός  στους  συμπολίτες του.

                Γι’ αυτό και εκείνοι τον τίμησαν με την ψήφο τους, κατ’  επανάληψη  στο αξίωμα του Δημάρχου.

                Γι αυτό κι εκείνοι  θα  τον   κρατήσουν  στη μνήμη  τους και  την  καρδιά  τους.»

                Το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου  Χαλκιδέων  για  την  προσφορά  του  αείμνηστου  Γιάννη  Σπανού, Δημάρχου  Χαλκιδέων, κατά  τα  έτη  1975-1978, 1979-1982,  1983-1985  και  1995-1998,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 1.  Να εκφράσει τη  βαθιά  θλίψη  και τα ειλικρινή  συλλυπητήρια   της  Δημάρχου και  τoυ Σώματoς στηv  oικoγέvεια τoυ εκλιπόvτoς.
 2. Η εκφoρά της σoρoύ τoυ και η ταφή του vα γίvoυv με δημοτική δαπάνη.
 3.  Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό τoυ εκλιπόντος .
 4. Να παραστεί  η  Φιλαρμονική  του  Δήμου Χαλκιδέων, κατά την Εξόδιο Ακολουθία, προς  απόδοση  τιμών  στον εκλιπόντα.
 5.  Να διατεθεί σε τιμητική θέση στο Νέο Δημοτικό  Κοιμητήριο τάφoς – μvημείo με δημοτική δαπάνη.
 6. Να  εκφωνηθεί επικήδειος  λόγος  από  τη  Δήμαρχο  Χαλκιδέων.
 7.  Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  στην  Εξόδιο Ακολουθία  και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 8.  Να κυματίσει μεσίστια η Ελληνική Σημαία στoυς  ιστoύς  των Δημοτικών  Καταστημάτων του  Δήμου  Χαλκιδέων  επί  τριήμερο.
 9.  Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του  κατά την ημέρα  της  Εξόδιας Ακολουθίας.
 10. Να τηρηθεί εvός λεπτoύ σιγή στην μvήμη τoυ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 11.  Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να  δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Καλό  σου Ταξίδι  Δήμαρχε. Ας  είναι  ελαφρύ  το  χώμα  της  γης της  Χαλκίδας  που θα σε  σκεπάσει. Αιώνια    η μνήμη  σου. Καλό  σου Ταξίδι  Δήμαρχε.  Ας  είναι  ελαφρύ  το  χώμα  της  γης της  Χαλκίδας  που θα σε  σκεπάσει.  Αιωνία η μνήμη  σου.

Μέσα σε αυτή τη βαθιά θλίψη, όλοι οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θανόντα. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, τα Μέλη του ΔΣ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, σήμερα θρηνούν, για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Χαλκίδας και Βουλευτή Ευβοίας Γιάννη Σπανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.         

Ο εκλιπών υπηρέτησε τη Χαλκίδα, την Εύβοια και τη χώρα μας επί σειρά πολλών ετών, με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και με παραδειγματική μαχητικότητα και πείσμα για την εκπλήρωση του οράματος του, το όφελος της κοινωνίας και του συνανθρώπου του.

Ξεχώρισε για την ανθρωπιά του, την αμεσότητα του, την απλότητα του, τις αξίες και τις πρωτοπόρες ιδέες του, τις οποίες υπερασπιζόταν σθεναρά, πάντα με σεβασμό στον συνάνθρωπο του.

Η παρακαταθήκη του τεράστιου έργου του στην πόλη της Χαλκίδας στην οποία επί Δημαρχίας του, έγιναν πολλά  και σημαντικά έργα που αναβάθμισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, την περιοχή της πρωτεύουσας και την ποιότητα ζωής των πολιτών θα παραμείνει μνημειώδης, όπως και η αγάπη του για την αγαπημένη του Χαλκίδα.            

Μέσα σε αυτή τη βαθιά θλίψη, όλοι οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θανόντα.

Του πολύ αγαπητού και πραγματικά άξιου Δήμαρχου και Βουλευτή, του πολύ αγαπημένου συμπολίτη μας.

Συλλυπητήρια Δ. Αναγνωστάκη για την απώλεια του Γιάννη Σπανού

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων και βουλευτή Εύβοιας, Γιάννη Σπανού. Μία ακόμα μεγάλη απώλεια για την αυτοδιοικητική οικογένεια.Οι πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας θα τον θυμούνται για την προσφορά του στα κοινά της πόλης μας και του νομού μας.Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του.Με τιμήΔ. Αναγνωστάκηςπρ. Δήμαρχος Χαλκιδέων

Κλειστές όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και των Νομικών του Προσώπων, αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε ένδειξη πένθους

Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και των Νομικών του Προσώπων, θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ημέρα τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Ιωάννη Σπανού, που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή του τόπου μας, σε ένδειξη πένθους και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του. 

Κλειστές όλες οι Υπηρεσίες και Αθλητικές Εγκαταστάσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε ένδειξη πένθους

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ ενημερώνει τους πολίτες ότι όλες οι Υπηρεσίες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων, Ιωάννη Σπανού, που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή του τόπου μας, σε ένδειξη πένθους και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Written by 

Related posts

Leave a Comment