Συγκλονισμένος ο πρίγκιπας Κάρολος από τις φωτιές στην Ελλάδα: «Είναι πραγματικά εφιαλτικό…»

Έκκληση για λήψη μέτρων σχετικά με την κλιματική αλλαγή απηύθυνε σε επιστολή του ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για τις καταστροφικές πυρκαγφιές στην Ελλάδα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναφερόμενος στις πυρκαγιές στις χώρες της Μεσογείου τόνισε ότι αυτές πρέπει να ωθήσουν τους πολιτικούς ηγέτες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, τους ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων να λάβουν δράση προτού είναι πολύ αργά. “Πλέον δεν έχουμε άλλη εναλλακτική, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε αμέσως προκειμένου να αποφύγουμε την τεράστια κλιματική καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει το πρόσωπό της με τους πιο τρομακτικούς τρόπους, πιο πρόσφατα στη Μεσόγειο” έγραψε σε επιστολή του που δημοσιεύει η Daily Mail.Ο πρίγκιπας Κάρολος ξεκινά την επιστολή του με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την καταστροφή που υπέστη η ελληνική γη από την πύρινη λαίλαπα, ενώ εξέφρασε τη συγκίνηση και την αγάπη του για τη χώρα μας.

“Λόγω των οικογενειακών δεσμών, πάντα αισθανόμουν μια ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα. Πέρα από τη μαγεία των τοπίων, της ιστορίας και του πολιτισμού, τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς μου γεννήθηκε εκεί, και γι’ αυτό συγκινήθηκα τόσο νωρίτερα μέσα στο έτος που έλαβα πρόσκληση να γιορτάσω τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τώρα, πέντε μήνες μετά, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπω τις καταστροφικές πυρκαγιές να πλήττουν την Ελλάδα, την Τουρκία και τώρα την Ιταλία, που μόλις κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη στα χρονικά.

Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις άγριες πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων” έγραψε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος και πρόσθεσε αναφορικά με τη χώρα μας: “Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν να συνδράμουν, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές”.

Written by 

Related posts

Leave a Comment