Σοκάρει η μαρτυρία φαρμακοποιού για την Ιωάννα: «Ήταν λουσμένη με 1,5 λίτρο οξύ – Τα μαλλιά της είχαν λιώσει, έφευγαν τούφες»

Απίστευτες λεπτομέρειες από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι. 

Συγκλονιστικές ήταν στο δικαστήριο οι καταθέσεις που έδωσαν ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αλλά και η κόρη της φαρμακοποιού που την περιέθαλψε αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Πατέρας εργοδότη Ιωάννας

Έχω γραφείο, είμαι πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας. Όταν συνέβη το περιστατικό με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτριξα κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω το μάρμαρο έβραζε. Ο μάστορας αγανάκτησε για να το επαναφέρει. Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Τη πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν. Πήραμε στο Μετροπόλιταν για να τη δεχτούν γρήγορα, να είναι έτοιμοι. Στον δρόμο σφάδαζε στον πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα  ποιος στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα μου απάντησε. Μετά μάθαινα για την πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες φοβόνταν όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο μπορεί να ήταν η δράστις. Που να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες.

Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….

Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ.

Εισαγγελέας: Έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι;

Βέβαια αφού ο μάστορας μου είπε αγανάκτησα να το επαναφέρω, δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη δεν μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή την κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω.

Απ. Λύτρας: Κάτω στο πάτωμα έξω από το ασανσέρ τι υλικό είναι;

Μάρμαρο

Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο;

Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε

Απ. Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο…

Μάρτυρας: Όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση, θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει;  Δεν μπορώ στεναχωριέμαι κι αυτή γονείς έχει, αλλά πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;

Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο;

Η φαρμακοποιός μου έδειξε και μου είπε αυτά ήταν τα παπούτσια. Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα. Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και την πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και ο γιος μου που ήταν εργοδότης της, πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ότι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά.

Κόρη φαρμακοποιού που πήγε η Ιωάννα μετά την επίθεση 

Είμαι φοιτήτρια Νομικής, ήμουν στο φαρμακείο που είχε η μητέρα μου. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί. Φώναζε βοήθεια ότι καίγεται. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Ήταν λουσμένη με κάποιο υγρό, τα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ όταν πήγα να πιάσω την πόρτα του, μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού το πάταγα δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχά της, φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν την είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά.

Όταν έπιασα το πόμολο του ανελκυστήρα αισθανόμουν η παλάμη μου σα να μούδιαζε είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα  βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη.

Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι.

Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν πως ήταν;

Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.

Απόστολος Λύτρας: Τα γυαλιά ηλίου πως ήταν λιώσανε;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού απλά οι δυο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.

Απόστολος Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτί της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς;

Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.

Απόστολος Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε την ποσότητα;

Μάρτυρας: Μάλλον τουλάχιστον 1,5 λίτρο.

Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλύτωνε. Όσο έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της τα μαλλιά της που πέφτανε. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπο της.

Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιώνονταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε;

Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσε  να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλένονταν φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.

Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;

Μάρτυρας: Είδα υγρό.

Αλεξανδρής: Όταν έφυγε η Ιωάννα στον χώρο που ήταν, υπήρχαν ζημιές;

Είχε σκουριάσει ο νιπτήρας σε κάποια σημεία, οι τούφες ήταν στο σιφόνι, μείνανε τα αποτυπώματα των χεριών της πάνω στον πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα…

Written by 

Related posts

Leave a Comment