Πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης – Νοέμβριο ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρεμιέρα, με τιμή στο 1,14 ευρώ το λίτρο, έκανε το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική και 1,25 με 1,35 στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά. 

Τιμές που είναι αυξημένες κατά  τουλάχιστον 40% με 45% σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Πρεμιέρα όμως δεν έχει κάνει ακόμη, και απ’ ότι φαίνεται θα αργήσει να κάνει, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviaone.gr το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλει προσπάθειες έτσι ώστε ν’ ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση εντός Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Το επίδομα θέρμανσης έχει φέτος διπλασιασθεί με περισσότερους από 1 εκατομμύριο να είναι οι δικαιούχοι. Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει αυξηθεί η τιμής βάσης από τα 220 ευρώ στα 300 ευρώ καθώς επίσης έχουν αυξηθεί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ωστόσο για άλλη μια χρονιά οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να βάλουν την διπλάσια ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης σε αξία για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Εκτός από το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης, επιδότηση μπορούν να λάβουν και όσοι χρησιμοποιούν υγραέριο και καυσόξυλα. Επιδότηση επίσης θα έχουν όλοι για το ηλεκτρικό ρεύμα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες αλλά και για το φυσικό αέριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να βγει και η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Written by 

Related posts

Leave a Comment