“Πόρτα” στους ανεμβολίαστους από Σεπτέμβριο: Τι θα ισχύσει για μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Πόρτα στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας σκέφτεται η κυβέρνηση για το φθινόπωρο, οπότε σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί και τα κρούσματα του κορονοϊού θα αυξηθούν.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, οπότε η χρήση των ανοιχτών χώρων, που σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί, θα είναι δύσκολη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, δεν θα έχουν δυνατότητα να μπουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης.

Στην αντίπερα όχθη, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, απλώς δείχνοντας στην είσοδο την ταυτότητά τους και το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr.

Στη στρατηγική της κυβέρνησης η πόρτα στους ανεμβολίαστους

Για τη στρατηγική που θα χαράξει η κυβέρνηση για το φθινόπωρο, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την περασμένη Πέμπτη, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους». Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος Αυγούστου, οπότε θα εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες.

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπει πόρτα στους ανεμβολίαστους.

Αναφερόμενος στην οικονομία, κατέστησε σαφές ότι «η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική».

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα εμβόλια περιορίζουν τον κίνδυνο προσβολής από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά πρωτίστως προστατεύουν από την εμφάνιση σοβαρών και επικίνδυνων συμπτωμάτων σε περίπτωση που ο εμβολιασμένος νοσήσει. Αυτή η προστασία έχει ευεργετική επίδραση και στο σύστημα υγείας, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων που θα χρειαστεί βοήθεια είναι πολύ μικρός και δεν θα υπερφορτώσει τις μονάδες.

«Αν εμβολιαστείς δεν είσαι απόλυτα προστατευμένος από τον ιό, αλλά η πιθανότητα να αρρωστήσεις βαριά και να πεθάνεις είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Το ίδιο δεν ισχύει για αυτούς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Written by 

Related posts

Leave a Comment