Πρόγραμμα εορταστικών-λατρευτικών εκδηλώσεων κατά της πανήγυρης της πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής

•Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α   2 5   Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ   2 0 2 2

-ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 

ώρα 7μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ- Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Εν συνεχεία Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, με την συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ-Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Άφιξη της Ιεράς Πομπής στο «Στρογγυλό» της Παραλίας και άνοδος στην εξέδρα. Δέηση – Προσφώνηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Πανηγυρική Ομιλία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.
Αποχώρηση της Ιεράς Πομπής & κατάληξη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου.
ώρα 11μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.
ώρα 2π.μ. Πέρας Ιεράς Αγρυπνίας.
 
Τ Ρ Ι Τ Η   2 6   Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ   2 0 2 2ώρα 7π.μ. ΟΡΘΡΟΣ. 
ώρα 7:30π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία. 
ώρα 8:30π.μ. ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
ώρα 7μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή.
Οι ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5fm και https://ecclesiaradio.gr/) και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

Written by 

Related posts

Leave a Comment