Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/9 η κινητοποίηση – στάση εργασίας των εργαζομένων του ΓΝ Χαλκίδας.- Φωτογραφίες.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/9 κινητοποίηση – στάση εργασίας των εργαζομένων του ΓΝ Χαλκίδας στην είσοδο του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό και καταγγείλαν την άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στα όποια σχέδια συγχωνεύσεων – ιδιωτικοποιήσεων .

Από την πρόεδρο του σωματείου κα Ιωάννα Ιωάννου καταγγέλθηκε η πολιτική αποδόμησης του ΕΣΥ με τις αναστολές εργασίας που έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τις ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας. Η κα Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες πρακτικές της διοίκησης να εφαρμόσει τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως άρνηση σε αναρρωτικές άδειες και κάλυψη των κενών με επικίνδυνες πρακτικές (γιατροί και νοσηλευτές να εναλλάσσονται από κλινική covid σε άλλες κλινικές).

Εντύπωση έκανε η καταγγελία ότι στην κλινική covid υπήρχαν διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Από τον αντιπρόεδρο του σωματείου Παναγιώτη Τζουβαρά καταγγέλθηκε η προσπάθεια της πλήρους αποδόμησης του δημοσίου συστήματος υγείας προς όφελος των ιδιωτών και εργολάβικων εταιριών στους οποίους παραδίδονται τμήματα στα Νοσοκομεία έξω από κάθε λογική προσφοράς στον άνθρωπο, με μόνο σκοπό την κερδοφορία.

Written by 

Related posts

Leave a Comment