Περιπλανηθείτε στις ομορφιές της Νότιας Εύβοιας

Περιπλανηθείτε στις ομορφιές της Νότιας Εύβοιας

Πανέµορφα φαράγγια µε πυκνή βλάστηση και τρεχούµενα νερά, δαντελωτές ακρογιαλιές και εκτεταµένες αµµουδερές παραλίες, γραφικά νησιωτικά συµπλέγµατα, η λίµνη Δύστος, το ορεινό συγκρότηµα της Όχης (ψηλότερη κορυφή ο Προφήτης Ηλίας, 1.399 µ.), το θρυλικό Κάβο Ντόρο, τα µοναδικά Δρακόσπιτα συνθέτουν την ελκυστική εικόνα της Νότιας Εύβοιας, που είναι σαν βγαλµένη από παραµύθι.

Επιλέξτε ένα από τα πολλά χωριά ή οικισµούς -µε µεγαλύτερη και γνωστότερη πόλη την Κάρυστο– για τη διαµονή σας ή για τους πιο εναλλακτικούς παραλία για camping και αφεθείτε στη µαγεία της περιοχής.

Από δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ και πολύ καλές ταβέρνες µέχρι αξιοθέατα, µνηµεία και µοναδικής οµορφιάς παραλίες, σας εγγυόµαστε ότι οι διακοπές αυτές θα σας µείνουν αξέχαστες! #1 Μαρμάρι: Το τέλειο ορμητήριο του Νότου…

Το Μαρµάρι απέχει από τη Χαλκίδα 111 χλµ. (περίπου 2 ώρες οδικώς ή εναλλακτικά µόλις µία ώρα από τη Ραφήνα µε κλειστού τύπου Ferry Boat), βρίσκεται στη νότια πλευρά και είναι ένα γραφικό φυσικό ηµικύκλιο, ιδανικό ορµητήριο για να εξερευνήσετε τη Νότια Εύβοια.

Ξεκινώντας λοιπόν… απέναντι ακριβώς από το λιµάνι θα συναντήσετε το σύµπλεγµα των Πεταλιών, που αποτελείται από εννέα µικρά νησιά, τα οποία µαγεύουν µε τα πολύχρωµα νερά και τις εξωτικές παραλίες που δεν θυµίζουν σε τίποτα τις άλλες του νότιου Ευβοϊκού.

Τα νησάκια σχηµατίστηκαν από την καταβύθιση της ενδιάµεσης ξηράς και από τη διάβρωση των κυµάτων της θάλασσας.

Θα βρεθείτε εκεί µε σκάφος από το Μαρµάρι σε λίγα λεπτά. Συνεχίζοντας… µπορεί το Μαρµάρι να είναι γνωστότερο αλλά τα µικρά γειτονικά χωριά είναι εξίσου όµορφα, όπως ο Άγιος Δηµήτριος, το Ακταίο, το Γιαννιτσιό, ο Καλλιανός και το Κατσαρώνι, αφού αποτυπώνουν αυτό που λέµε… το µεγαλείο της φύσης!

Διαδροµές κάτω από πλατάνια και δίπλα σε ποτάµια, ονειρεµένες παρθένες παραλίες, χρώµατα, γαλήνη και ηρεµία σε ένα αρµονικό σύνολο που µοιάζει σαν να µην έχει ακόµα εξερευνηθεί!

Περιηγηθείτε σε κάποιες από τις κοντινές παραλίες, όπως είναι οι κόλποι Αγίας Παρασκευής, Χρυσή Άµµος και το Ζαστάνι, µε γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο και άµµο.#2 Για µπάνιο στον Χερόµυλο Πετριών

Πρόκειται για µια µοναδικής οµορφιάς παραλία στη Νότια Εύβοια, στην πλευρά του Αιγαίου, ουσιαστικά ένας µεγάλος κόλπος, που δύσκολα «γεµίζει» κόσµο ακόµα και τον Αύγουστο, ενώ ορισµένοι επιλέγουν να στήσουν εδώ τη σκηνή τους. Με πολύ ψιλό βότσαλο στο µεγαλύτερο µέρος της, άµµο στη νότια πλευρά της και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, θα σας εντυπωσιάσει!

Tip: Μετά το Αλιβέρι, στο χωριό Λέπουρα στρίβετε για Πετριές. Μετά τις Πετριές κατευθύνεστε προς Αγίους Αποστόλους και στρίβετε προς Στόµιο. Ακολουθείτε τον χωµατόδροµο για να βρεθείτε στον Χερόµυλο.#3 Για εναλλακτικές δραστηριότητες στην Κάρυστο

Ιδιαίτερα δηµοφιλής, η Κάρυστος απέχει από τη Χαλκίδα 114 χλµ. -περίπου 2 ώρες οδικώς- και είναι η µεγαλύτερη πόλη της Νότιας Εύβοιας και από τους πιο γνωστούς προορισµούς του νησιού.

Με παραλίες είτε οργανωµένες είτε πιο ήσυχες, πολλές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση, µε τον παραλιακό δρόµο να σφύζει από ζωή, είναι µια δηµοφιλής επιλογή. Στην Κάρυστο όµως θα βρείτε και την άλλη πλευρά, την περισσότερο εναλλακτική…

Επισκεφτείτε το Φαράγγι του Δηµοσάρη στην Όχη, το βουνό που δεσπόζει πάνω από την Κάρυστο σε υψόµετρο 1.399 µ., και ανακαλύψτε την ιδιαίτερη καταπράσινη πλευρά της Νότιας Εύβοιας!

Tip: Στην Κάρυστο επίσης θα βρεθείτε από το λιµάνι της Ραφήνας µια ώρα µέχρι το Μαρµάρι και από εκεί οδικώς περίπου 15′.

Written by 

Related posts

Leave a Comment