Περιοδεία του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας σε εργασιακούς χώρους του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σήμερα πρωί Παρασκευής, περιόδευσε με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, Χρήστο Μουλό και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Εύβοιας Γιάννη Τζαβάρα, στην κεντρική αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα, από όπου οι εργολάβοι φορτώνουν τα υλικά συντήρησης και επισκευής του δικτύου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στη Δοκό Χαλκίδας.

            Καταγγέλλοντας το χθεσινό εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα τρεις συνάδελφοι μας να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, σταθήκαν στις αιτίες του συμβάντος, που δεν είναι άλλες από το κυνήγι του μέγιστου κέρδους, της εργολαβοποίησης και της εντατικοποίησης της εργασίας.

            Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και από την επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, η οποία εν μέσω πανδημίας έχει οξυνθεί και μεθοδεύεται η περαιτέρω όξυνσή της το επόμενο διάστημα με μια σειρά αντεργατικά μέτρα, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα.

            Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία, για να αντιπαλέψουν συλλογικά και οργανωμένα την αντεργατική βαρβαρότητα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

            Οι περιοδείες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και σε άλλους χώρους εργαζομένων στα ηλεκτρικά δίκτυα στην Εύβοια αλλά και στην Αττική.

Written by 

Related posts

Leave a Comment