Παιχνίδι και δημιουργία: Φτιάξτε τη δική σας σπιτική πλαστελίνη!

Η πλαστελίνη είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Το εύπλαστο αυτό υλικό μόλις βρεθεί στα χέρια των παιδιών μπορεί να πάρει απίστευτες μορφές. Διαβάζοντας την παρακάτω συνταγή μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη σε ό,τι χρώμα και όση ποσότητα θέλετε. Το αποτέλεσμα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το σημαντικότερο είναι ότι η σπιτική πλαστελίνη φτιάχνεται με υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας. Έτσι είναι κατάλληλη ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά αφού είναι εντελώς ακίνδυνη!

Για να φτιάξετε τη σπιτική πλαστελίνη θα χρειαστείτε:

-3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 φλυτζάνι αλάτι ψιλό

-χρώματα ζαχαροπλαστικής

-λίγο χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και χωρίζουμε σε τόσα μπολ όσα τα χρώματα πλαστελίνης που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.  Όσο περισσότερο βάλουμε τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα της πλαστελίνης. Επίσης προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Έτσι απλά, εύκολα και διασκεδαστικά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη!

Extra tip: Αν την αποθηκεύσετε σε μπολ που κλείνει καλά, μπορεί να κρατήσει για αρκετές εβδομάδες. Πάντα υπενθυμίζουμε στα παιδιά να πλένουν τα χεράκια τους πριν και μετά το παιχνίδι με την πλαστελίνη.

Δοκιμάστε, δημιουργήστε και χαρείτε το παιχνίδι!

Written by 

Related posts

Leave a Comment