Παιδικό Θέατρο, ένας μαγικός χώρος!

Το θέατρο είναι, ή μάλλον πρέπει να είναι: Πηγή γνώσης! Διαμορφώνει τους αυριανούς θεατές και χρειάζεται τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο, γιατί από το θέατρο έχουν να κερδίσουν. Αν λοιπόν το θέατρο γενικά είναι κάτι πολύ σημαντικό για την κουλτούρα ενός ανθρώπου, το θέατρο για τα παιδιά είναι σημαντικότερο, γιατί μπορεί να προσφέρει, μέσα από έναν μαγικό κόσμο, εικόνες! ακούσματα! μηνύματα! νοήματα! που το παιδί θα πάρει μαζί του φεύγοντας και σίγουρα κάτι θα αφήσουν στην ψυχή του. Με άλλα λόγια το θέατρο μπορεί να είναι «Το σχολείο της ζωής». Ένα σχολείο που μπορεί να διδάξει και να μιλήσει με εύληπτο τρόπο για τις αξίες της ζωής. Τα παιδιά παρακολουθώντας μία θεατρική παράσταση κατανοούν και τη σημασία της λέξης «Σεβασμός», σέβονται τον χώρο, τους ηθοποιούς αλλά και τους θεατές που βρίσκονται μαζί τους αρκεί όπως αναφέρει και η αγαπημένη μας Κάρμεν Ρουγγέρη στο εισαγωγικό της σημείωμα:

« Ύστερα, αυτό που πρέπει να έχει πάντα στο νου του κάποιος που ασχολείται με αυτό το είδος θεάτρου, είναι τα λόγια του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη Κονσταντίν Στανισλάφσκι: «Στο θέατρο για παιδιά οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν όπως και στο θέατρο για μεγάλους. Με μια διαφορά: πρέπει να παίζουν λίγο καλύτερα!!!»

Ευκαιρία βέβαια μας δίνει να την απολαύσουμε και σε ένα όμορφο παραμύθι με τίτλο «Το ζυμαράκι και τα όμορφα ζυμαρικά» πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/OyDbkU6wXXs

Αξίζει να τα παρακολουθήσετε!!!

Written by 

Related posts

Leave a Comment