Παιδί και δημιουργία: Messy play –παίξτε και λερωθείτε άφοβα!!!

Το δημιουργικό παιχνίδι είναι μία σημαντική ενότητα όσον αφορά την ατομική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η ενότητα αυτή ονομάζεται “Messy play”και πάμε μαζί να μάθουμε τι σημαίνει;

Τα παιδιά μέσα από παιγνιώδεις διαδικασίες ανακαλύπτουν το παιχνίδι αυτό, μαθαίνουν πιο γρήγορα, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους καθώς πειραματίζονται και χωρίς δισταγμό έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά όπως το νερό, το αλεύρι, το χώμα κ.α.

Χρησιμοποιώντας έτσι την αισθητηριακή αγωγή αλλά και το “messy play” τα παιδιά παίζουν, λερώνονται άφοβα και δημιουργούν! Μαζί με αυτά δημιουργείται και εσείς και γίνεστε και πάλι για λίγο παιδιά!!!

Ας ξεκινήσουμε…

Α. Παιχνίδι

Φτιάχνουμε απαλό χιόνι!

Υλικά:-1 κούπα σόδα μαγειρικής.

-1 αφρό ξυρίσματος ή μαλακτική κρέμα

-1 λεκάνη ή μπολ

-1 κουτάλι

Οδηγίες

Για να φτιάξετε το δικό σας απαλό χιόνι θα τοποθετήσετε μέσα σε μία λεκάνη ή ένα μπολ, την 1 κούπα σόδα μαγειρικής, τον αφρό ξυρίσματος ή την μαλακτική κρέμα (όσο χρειαστεί) και με το κουτάλι θα ανακατέψετε έως ότου γίνει ένα μείγμα και έτοιμο το δικό σας χιόνι!!!

Σημαντικά Tips

  1. Δεν υπάρχουν οδηγίες για το παιχνίδι. Βάλτε απλά το χιόνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ γεμίστε το ζωάκια ή άλλα παιχνίδια του παιδιού και αφήστε το να πειραματιστεί.
  2. Προσοχή δεν είναι βρώσιμο!

Β. Παιχνίδι

Ζωγραφική στον πάγο!

Υλικά

-1 θήκη για παγάκια

-χρώματα ζαχαροπλαστικής ή τέμπερες

-ξυλάκια ή μπατονέτες

-1 τραπεζομάντηλο

-1 χαρτί Α4 ή χαρτόνι

Οδηγίες

Τοποθετείτε μέσα στην θήκη για παγάκια νερό , λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή λίγο χρώμα από τις τέμπερες , τα ξυλάκια ή τις μπατονέτες και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετείτε το τραπεζομάντιλο και το χαρτί Α4 ή το χαρτόνι , βγάζετε τα έτοιμα χρωματιστά παγάκια, τα δίνετε στα παιδιά και τα αφήνετε να ζωγραφίσουν.

Καλές δημιουργίες!!!

Written by 

Related posts

Leave a Comment