Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου και Αυτισμού: Ταξίδι παρέα με το βιβλίο και τον αυτισμό!

Το ημερολόγιο δείχνει 02 Απριλίου και σήμερα γιορτάζουν τα παιδικά βιβλία και ο Αυτισμός!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την προσφορά τους. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από την ΙΒΒΥ, τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα από το 1966, την ημέρα γενεθλίων του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος μας έχει χαρίσει κλασικά και αγαπημένα παραμύθια που τα γνωρίζουμε μικροί και μεγάλοι!

Παρέα με τα παιδικά βιβλία μπορούμε να ονειρευτούμε και να πλάσουμε με την φαντασία μας τη δική μας ιστορία και τις δικές μας εικόνες. Με ένα βιβλίο μπορούμε να μάθουμε, με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε, διαβάζοντας ένα παιδικό βιβλίο γινόμαστε και πάλι παιδιά!!! Επιλέγοντας παραμύθια από παλαιούς και σύγχρονους συγγραφείς παίρνουμε μηνύματα για το πώς χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε, μπαίνουμε στη θέση των άλλων με τη βοήθεια της ενσυναίσθησης και πολλές φορές βρίσκουμε την λύση σε αυτό που ψάχνουμε ή δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε. Κάντε και εσείς ένα βιβλίο τον καλύτερο σας φίλο, θα το αγαπήσετε!!!

Συνάμα με τη γιορτή του παιδικού βιβλίου σήμερα είναι και η παγκόσμια ημέρα αυτισμού! Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την αποδοχή, την αγάπη αλλά και την ενημέρωση για τον αυτισμό σε μικρούς και μεγάλους! Ενημερωθείτε μικροί και μεγάλοι για τον αυτισμό και υποστηρίξτε με όλη σας την αγάπη τα άτομα με αυτισμό, μην τους απορρίπτετε, μόλις τους γνωρίσετε, θα τους αγαπήσετε!!! Ας μην ξεχνάμε: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, χωρίς διακρίσεις!

Αυτισμός σημαίνει:

Α πομόνωση

Υ περένταση

Τ ελειομανία

Ι διαιτερότητα

Σ ποραδικότητα

Μ οναδικότητα

Ο μοιομορφία

Σ χολαστικότητα

Κρατήστε στη σκέψη σας αυτές τις δύο ημέρες και ευχηθείτε από καρδιάς , χρόνια πολλά!!!

Written by 

Related posts

Leave a Comment