Πάνω από 5.000 οι αιτήσεις για την ενίσχυση στην εστίαση

Περισσότεροι από 5.000, δηλαδή 1 στους 7 δικαιούχους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για ένταξη του στο πρόγραμμα επιδότησης κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών. Το πρόγραμμα “άνοιξε” για την υποδοχή αιτήσεων την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή πριν από 72 ώρες, και μέσω αυτού εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν 35.000 επιχειρήσεις. 

Συνολικά θα διατεθούν 330 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 280 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 50 εκατ. ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις,

56.29.20: Άλλες υπηρεσίες εστίασης,

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

Σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου εργασιών έτους 2019, μέχρι του ανώτατου ποσού των 100.000 ευρώ. Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 δίνεται συνολική μη επιστρεπτέα ενίσχυση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020). 

Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, για αναδιανομή των κονδυλίων που μπορεί μείνουν αδιάθετα από το πρόγραμμα της εστίασης, με δεύτερο κύκλο ο όποιος όμως να θέτει ως κριτήριο επιλεξιμότητας πτώση τζίρου κατά 20%. 

Εν τω μεταξύ στα τέλη του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου η Δράση χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Written by 

Related posts

Leave a Comment