Ο Σύλλογος Πολιτών Νέας Αρτάκης για το πρόβλημα ύδρευσης.

Νερό!!! Στα όρια τους έφτασαν οι πολίτες της Ν.Αρτάκης.

Οι  τελευταίες  βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και η ποιότητα του νερού μας δείχνει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί  σοβαρά και υπεύθυνα με σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε να έχουμε μια αξιόπιστη και σοβαρή λύση στο θέμα νερό.

Το δίκτυο ύδρευσης που σχεδιάστηκε για 5,000 κατοίκους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες  των 15,000 κατοίκων που αριθμεί σήμερα η πόλη μας. Το πανάρχαιο δίκτυο, 40 και πλέον ετών , δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες . Έτσι έχουμε πολύωρες διακοπές  και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι σωλήνες αμιάντου λειτουργούν ακόμη, με άμεσο κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων. Η ποιότητα του νερού είναι άθλια. Αναλύσεις κατά καιρούς αποδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας. Οι κάτοικοι που πληρώνουν πανάκριβα το νερό ,με την επιβάρυνση του 80% για νέα έργα ,αγοράζουν εμφιαλωμένο  με επιπρόσθετο κόστος.

Οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία 20 χρόνια είναι προφανείς αφού σκέπαζαν και σκεπάζουν το διαχρονικό πρόβλημα  της ύδρευσης κάτω από το χαλί με ψευτοπαρεμβάσεις.

Η ΔΕΥΑΧ αδυνατεί να αναλάβει  το κόστος  των έργων που χρειάζεται το δίκτυό μας λόγω χρεών.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου οφείλει να δει σοβαρά το πρόβλημα της ύδρευσης στην Ν.Αρτάκη. Να εκπονήσει μελέτη για λύση του προβλήματος με ορίζοντα 20ετίας γιατί  ο πληθυσμός της πόλης αυξάνεται συνεχώς.

Τα επόμενα χρόνια με την κλιματική αλλαγή το πρόβλημα θα διογκωθεί και οι συνέπειες θα είναι λυπηρές για την πόλη μας.

Το πρόβλημα ύδρευση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα , δυστυχώς δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου.

Written by 

Related posts

Leave a Comment