Ο “Άλλος Άνθρωπος” είναι κάτι παραπάνω από συσσίτιο – Βίντεο- Εικόνες

Η κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε να μαγειρεύει στους δρόμους της Αθήνας (και όχι μόνο) από το 2011 με μια γκαζιέρα και μόλις έναν άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο ο οποίος είναι και ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας

Στη συνέχεια, έγιναν περισσότεροι και μέρα με τη μέρα ακόμη πιο πολλοί και μαζί ενώθηκαν με στόχο να δημιουργήσουν μια ανοιχτή κουζίνας προσφοράς.

Όλες αυτές οι δράσεις στηρίζονται μόνο και αποκλειστικά στις προσφορές των απλών ανθρώπων σε τρόφιμα και σε χρόνο, καθώς η κουζίνα δεν είναι ΜΚΟ και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν επίσημο φορέα. Ο “Άλλος Άνθρωπος” είμαστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε, με οποίον τρόπο μπορούμε.

Παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή

Το κέρδος του να συμμετέχεις στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας μας με όποιο τρόπο διαλέξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το να γεμίσεις μερικά στομάχια με φαγητό. Εξασκείς το μυαλό σου, προσπαθώντας να βρεις νέες ιδέες, ανακαλύπτεις κρυμμένες σου δεξιότητες και γνωρίζεις νέους ανθρώπους.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του “Άλλου Ανθρώπου”, να γίνει και από άλλους ανθρώπους, ομάδες, συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά. Γιατί αυτός ο κόκκος άμμου που είναι ο “Άλλος Άνθρωπος είναι περισσότερο από το τίποτα, από το να μην κάνεις κάτι για σένα τον ίδιο, για τον εαυτό σου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φαγητό που περισσεύει διατίθεται στο τοίχο της καλοσύνης στη Χαλκίδα.

Written by 

Related posts

Leave a Comment