Οργή της ΕΠΟ για την ομοσπονδία Βόρειας Μακεδονίας: Στο EURO 2020 επιμένουν νέτα-σκέτα «Μακεδονία» .

File Photo Το έμβλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Β. Μακεδονίας αναφέρει “Football Federation of Macedonia: FFM” κατά παράβαση της συνθήκης των Πρεσπών. Screenshtot via ffm.mk

Η ποδοσφαιρική εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας είναι έτοιμη να «γράψει» τη πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μιας και μετέχει στον Γ’ όμιλο.

Μάλιστα, η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Κυριακή (13/06) στις 18:00 κόντρα στην Αυστρία στο Βουκουρέστι. Ωστόσο, το έμβλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, που θα εμφανίζεται και στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας, έχει τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia), κάτι που αντιτίθεται στην συμφωνία που υπάρχει με την Ελλάδα για την επίσημη ονομασία της χώρας.

Πέραν αυτού, στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η χώρα (ffm.mk) αναφέρεται νέτα-σκέτα «Μακεδονία», αφού η Ομοσπονδία δεν άλλαξε το όνομά της, παρά το γεγονός ότι υποχρεούται σε κάτι τέτοιο από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για τον λόγο αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), σε σχετική της ανακοίνωση, τονίζει πως ενημέρωσε ότι απέστειλε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την UEFA.

«Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα» σημειώνει η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA»

Written by 

Related posts

Leave a Comment