Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων και Προέδρου του Οργάνου Έλενας Βάκα.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η λήψη μέτρων για την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021, καθώς και η επικαιροποίηση στοιχείων του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα και με το Ειδικό Σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ».

Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους. Τέλος σχεδιάστηκε ο συντονισμός για τη διασφάλιση της επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Οργάνων, προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, της Λιμενικής Αρχής, της Σχολής Πεζικού, του Ερυθρού Σταυρού, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

Written by 

Related posts

Leave a Comment