Οι Βρετανοί γιόρτασαν τη «Νύχτα της Φωτιάς» – Εντυπωσιακές εικόνες

Η «Νύχτα της Φωτιάς» είναι η αναπαράσταση της Νύχτας του Guy Fawkes, όταν το 1605 το όνομά του συνδέθηκε με τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας.

Το αποκαλούν Bonfire Celebration, είναι μεγάλο γεγονός και συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι, ιδιαίτερα στο Lewes. Η Γιορτή της Φωτιάς, ή Νύχτα της Φωτιάς, γιορτάστηκε και φέτος από τους Βρετανούς με πολύ μεγάλη συμμετοχή και εντυπωσιακά σκηνικά.

Ο Φωκς ήταν Άγγλος καθολικός στρατιώτης, ο οποίος πολέμησε με τον ισπανικό στρατό, εναντίον των Ολλανδών προτεσταντών. Τη νύχτα εκείνη, η συνωμότες ξεκίνησαν τη δράση τους  από το υπόγειο της Βουλής των Λόρδων και όρισαν ως επικεφαλής-υπεύθυνο για το δωμάτιο όπου φυλασσόταν η πυρίτιδα. Το σχέδιο δεν πέτυχε, καθώς μία ανώνυμη επιστολή έφτασε στα χέρια των βρετανικών αρχών.

Ο Φωκς βρέθηκε να φυλάει το δωμάτιο με την πυρίτιδα στο Γουέστμνιστερ, συνελήφθη και πέθανε λίγες εβδομάδες μετά, στις 31 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε ομολογήσει ότι σκοπός του ήταν να ανατινάξει τη Βουλή των Λόρδων.

Οι Βρετανοί, κάθε χρόνο το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες, περπατούν στον δρόμο και καίνε ομοιώματα.

Written by 

Related posts

Leave a Comment