Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες – 11 είναι τα θύματα της επίθεσης

Επίθεση με καυστικό υγρό, πιθανότατα βιτριόλι, εναντίον έξι Μητροπολιτών από ιερέα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.

Οι Μητροπολίτες έχουν υποστεί εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο και έχουν μεταφερθεί σε νοσκομείο. Οι πηροφορίες αναφέρουν οτι δεν κινδυνεύει η ζωή τους, χωρίς να είναι γνωστό η σοβαρότητα των ταυμάτων που έχουν.

Οι τρεις από τους 7 τραυματίες μητροπολίτες φέρονται να έχουν εκτεταμένα εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στην μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

11 τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, πρόκειται για τους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσανδρείας, Δρυινουπόλεως, Άρτης, Κηφισίας, Ζακύνθου.

Σοβαρά εγκαύματα φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ. Κύριλλος.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Πώς έγινε η επίθεση

Oι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση για έναν ιερέα και εξέταζαν την καθαίρεση του ιερέα για την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης, ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει. Αστυνομικός φρουρός της Μονής Πετράκη προσπάθησε να τον συλλάβει αλλά τραυματίσθηκε  από το καυστικό υγρό.

Μια ομάδα ΔΙΑΣ που περνούσε από την περιοχή ενημερώθηκε από τον αστυνομικό και συνέλαβε τον ιερέα.

Ιερώνυμος: Πρωτόγνωρο και οδυνηρό

«Πρωτόγνωρο και οδυνηρό. Ευχαριστώ τον Υπουργό και τους συνεργάτες του που ενήργησαν ταχύτατα. Ο ιερέας δικαζόταν για πράξεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημά του. Είχε πάνω του βιτριόλι ή κάποιο υγρό και από απελπισία ή εκδίκηση το έριξε στους αρχιερείς. Είναι κάτι που μας προβληματίζει, είναι πολλά τα φαινόμενα βίας τον τελευταίο καιρό», είπε στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Written by 

Related posts

Leave a Comment